ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
07.01.0004
Bilimsel isim :
Arachis hypogaea L.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,46
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 570 558 577
Enerji kJ 2384 2333 2415
Su g 5,77 5,70 5,82
Kül g 2,29 2,27 2,31
Protein g 23,51 22,71 24,13
Azot g 4,31 4,16 4,42
Yağ, toplam g 45,42 43,63 46,05
Karbonhidrat g 10,49 7,07 12,22
Lif, toplam diyet g 12,54 10,23 14,68
Lif, suda çözünür g 1,24 0,06 3,28
Lif, suda çözünmeyen g 11,30 9,59 13,71
Nişasta g 3,65 3,42 3,87
Sakaroz g 0,48 0,44 0,56
Glukoz g 0,10 0,06 0,14
Fruktoz g 0,10 0,08 0,13
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 34 20 59
Demir, Fe mg 2,30 1,37 4,15
Fosfor, P mg 411 390 430
Kalsiyum, Ca mg 62 45 73
Magnezyum, Mg mg 189 164 221
Potasyum, K mg 677 578 793
Sodyum, Na mg 14 8 24
Çinko, Zn mg 3,18 2,22 3,97
Selenyum, Se µg 17,0 1,7 47,2
Tiamin mg 0,667 0,604 0,702
Riboflavin mg 0,122 0,105 0,136
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 7,229 5,833 8,539
Niasin mg 1,735 1,321 2,079
B-6 vitamini, toplam mg 0,322 0,301 0,346
Folat, gıda µg 189 154 212
E vitamini α-TE 8,26 6,62 10,42
E vitamini, IU IU 12,31 9,86 15,53
Alfa-tokoferol mg 8,26 6,62 10,42
Yağ asitleri, toplam doymuş g 3,963 0,000 8,149
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 10,952 0,000 22,562
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 6,443 0,000 13,163
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,013 0,013 0,013
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 4,387 4,271 4,504
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,018 0,000 0,035
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,308 1,268 1,347
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,581 0,567 0,594
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 1,074 1,051 1,096
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,546 0,534 0,559
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,011 0,000 0,022
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 21,512 20,876 22,148
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,382 0,371 0,392
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 12,886 12,609 13,163
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 330 261 388
Treonin mg 673 580 745
Izolosin mg 938 757 1048
Lösin mg 1526 1179 1778
Lizin mg 1279 889 1510
Metiyonin mg 231 136 271
Sistin mg 258 186 381
Fenilalanin mg 1444 1289 1576
Tirozin mg 998 777 1124
Valin mg 1114 961 1238
Arjinin mg 1182 732 1426
Histidin mg 821 750 876
Alanin mg 908 685 1041
Aspartik asit mg 1993 1752 2684
Glutamik asit mg 4355 3977 4529
Glisin mg 1544 1445 1582
Prolin mg 1137 1083 1187
Serin mg 1419 1264 1500
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.