ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0011
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9530
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 447 447 447
Enerji kJ 1871 1871 1871
Su g 28,54 28,54 28,54
Kül g 3,83 3,83 3,83
Protein g 31,71 31,71 31,71
Azot g 5,07 5,07 5,07
Yağ, toplam g 35,60 35,60 35,60
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 6652 6652 6652
Demir, Fe mg 2,87 2,87 2,87
Fosfor, P mg 163 163 163
Kalsiyum, Ca mg 15 15 15
Magnezyum, Mg mg 22 22 22
Potasyum, K mg 378 378 378
Sodyum, Na mg 2661 2661 2661
Çinko, Zn mg 4,75 4,75 4,75
Selenyum, Se µg 14,5 14,5 14,5
Tiamin mg 0,096 0,096 0,096
Riboflavin mg 0,270 0,270 0,270
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 15,662 15,662 15,662
Niasin mg 7,040 7,040 7,040
B-6 vitamini, toplam mg 0,334 0,334 0,334
B-12 vitamini µg 1,55 1,55 1,55
A vitamini RE 11 11 11
Retinol µg 11 11 11
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
K-2 vitamini µg 2,1 2,1 2,1
Yağ asitleri, toplam doymuş g 18,877 18,877 18,877
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 14,862 14,862 14,862
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,868 0,868 0,868
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,035 0,035 0,035
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,028 0,028 0,028
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,031 0,031 0,031
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 1,190 1,190 1,190
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 9,983 9,983 9,983
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,288 0,288 0,288
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 7,169 7,169 7,169
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,076 0,076 0,076
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,076 0,076 0,076
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,330 0,330 0,330
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 1,516 1,516 1,516
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 12,825 12,825 12,825
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,191 0,191 0,191
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,576 0,576 0,576
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,291 0,291 0,291
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 517 517 517
Treonin mg 1222 1222 1222
Izolosin mg 1202 1202 1202
Lösin mg 2816 2816 2816
Lizin mg 4505 4505 4505
Metiyonin mg 852 852 852
Sistin mg 354 354 354
Fenilalanin mg 1560 1560 1560
Tirozin mg 1148 1148 1148
Valin mg 1243 1243 1243
Arjinin mg 765 765 765
Histidin mg 1012 1012 1012
Alanin mg 2642 2642 2642
Aspartik asit mg 821 821 821
Glutamik asit mg 1872 1872 1872
Glisin mg 3527 3527 3527
Prolin mg 3040 3040 3040
Serin mg 1454 1454 1454
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.