ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0048
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 58 58 58
Enerji kJ 245 245 245
Su g 89,13 89,13 89,13
Kül g 0,82 0,82 0,82
Protein g 3,29 3,29 3,29
Azot g 0,52 0,52 0,52
Yağ, toplam g 3,65 3,65 3,65
Karbonhidrat g 3,11 3,11 3,11
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 1,99 1,99 1,99
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 96 96 96
Demir, Fe mg 0,42 0,42 0,42
Fosfor, P mg 69 69 69
Kalsiyum, Ca mg 119 119 119
Magnezyum, Mg mg 10 10 10
Potasyum, K mg 162 162 162
Sodyum, Na mg 38 38 38
Çinko, Zn mg 0,35 0,35 0,35
Selenyum, Se µg 2,0 2,0 2,0
Tiamin mg 0,064 0,064 0,064
Riboflavin mg 0,161 0,161 0,161
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 0,891 0,891 0,891
Niasin mg 0,091 0,091 0,091
B-6 vitamini, toplam mg 0,008 0,008 0,008
B-12 vitamini µg 0,16 0,16 0,16
A vitamini RE 24 24 24
Retinol µg 24 24 24
E vitamini α-TE 0,20 0,20 0,20
E vitamini, IU IU 0,30 0,30 0,30
Alfa-tokoferol mg 0,20 0,20 0,20
Yağ asitleri, toplam doymuş g 2,254 2,254 2,254
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 1,102 1,102 1,102
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,133 0,133 0,133
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,090 0,090 0,090
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,063 0,063 0,063
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,041 0,041 0,041
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,106 0,106 0,106
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,418 0,418 0,418
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,097 1,097 1,097
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,432 0,432 0,432
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,008 0,008 0,008
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,007 0,007 0,007
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,089 0,089 0,089
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,006 1,006 1,006
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,123 0,123 0,123
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,010 0,010 0,010
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 48 48 48
Treonin mg 108 108 108
Izolosin mg 149 149 149
Lösin mg 278 278 278
Lizin mg 363 363 363
Metiyonin mg 75 75 75
Sistin mg 32 32 32
Fenilalanin mg 128 128 128
Tirozin mg 140 140 140
Valin mg 166 166 166
Arjinin mg 46 46 46
Histidin mg 67 67 67
Alanin mg 94 94 94
Aspartik asit mg 136 136 136
Glutamik asit mg 486 486 486
Glisin mg 59 59 59
Prolin mg 290 290 290
Serin mg 127 127 127
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.