ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
04.01.0001
Bilimsel isim :
Oncorhynchus mykiss
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 121 107 143
Enerji kJ 507 446 598
Su g 73,29 70,86 74,93
Kül g 1,21 1,16 1,30
Protein g 18,78 18,31 19,72
Azot g 3,00 2,93 3,16
Yağ, toplam g 5,12 3,59 7,64
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 299 142 539
Demir, Fe mg 0,72 0,43 1,02
Fosfor, P mg 306 245 447
Kalsiyum, Ca mg 27 16 41
Magnezyum, Mg mg 38 33 44
Potasyum, K mg 426 341 467
Sodyum, Na mg 120 57 215
Çinko, Zn mg 1,19 0,63 1,78
Iyot, I µg 13,10 9,30 16,86
Selenyum, Se µg 17,1 14,7 19,7
Tiamin mg 0,206 0,166 0,251
Riboflavin mg 0,062 0,048 0,078
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 11,647 11,082 12,794
Niasin mg 7,478 7,173 8,221
B-6 vitamini, toplam mg 0,351 0,312 0,390
B-12 vitamini µg 4,01 3,70 4,20
A vitamini RE 31 17 45
Retinol µg 31 17 45
D vitamini, IU IU 191 140 272
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 4,8 3,5 6,8
Yağ asitleri, toplam doymuş g 1,206 0,753 1,722
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 1,662 1,167 2,528
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 1,481 1,075 2,339
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,148 0,091 0,191
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,006 0,003 0,007
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,696 0,434 0,912
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,013 0,008 0,017
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,187 0,117 0,250
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,112 0,063 0,201
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,015 0,006 0,028
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,029 0,000 0,116
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,220 0,143 0,303
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,270 0,904 1,942
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,138 0,103 0,224
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,013 0,009 0,019
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,010 0,000 0,022
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,010 0,006 0,019
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,642 0,451 1,097
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,140 0,083 0,231
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,035 0,025 0,053
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,041 0,026 0,065
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,140 0,094 0,197
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,483 0,340 0,697
Kolesterol mg 55 51 63
Triptofan mg 250 232 274
Treonin mg 1114 965 1344
Izolosin mg 820 752 909
Lösin mg 1344 1184 1447
Lizin mg 2198 1520 2616
Metiyonin mg 549 427 703
Sistin mg 235 137 324
Fenilalanin mg 720 667 796
Tirozin mg 630 565 728
Valin mg 849 787 943
Arjinin mg 829 465 1073
Histidin mg 794 748 844
Alanin mg 1180 1064 1355
Aspartik asit mg 1852 1770 1925
Glutamik asit mg 2712 2261 3234
Glisin mg 938 783 1140
Prolin mg 723 596 803
Serin mg 946 864 1009
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.