ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0122
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 30 30 30
Enerji kJ 125 125 125
Su g 94,22 94,22 94,22
Kül g 0,57 0,57 0,57
Protein g 2,23 2,23 2,23
Azot g 0,35 0,35 0,35
Yağ, toplam g 1,80 1,80 1,80
Karbonhidrat g 1,18 1,18 1,18
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 1,12 1,12 1,12
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 54 54 54
Demir, Fe mg 0,05 0,05 0,05
Fosfor, P mg 32 32 32
Kalsiyum, Ca mg 60 60 60
Magnezyum, Mg mg 6 6 6
Potasyum, K mg 60 60 60
Sodyum, Na mg 22 22 22
Çinko, Zn mg 0,17 0,17 0,17
Selenyum, Se µg 0,0 0,0 0,0
Tiamin mg 0,031 0,031 0,031
Riboflavin mg 0,078 0,078 0,078
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 0,628 0,628 0,628
Niasin mg 0,095 0,095 0,095
B-6 vitamini, toplam mg 0,003 0,003 0,003
B-12 vitamini µg 0,15 0,15 0,15
D vitamini, IU IU 31 31 31
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,8 0,8 0,8
E vitamini α-TE 0,00 0,00 0,00
E vitamini, IU IU 0,00 0,00 0,00
Alfa-tokoferol mg 0,00 0,00 0,00
Yağ asitleri, toplam doymuş g 2,112 2,112 2,112
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 0,729 0,729 0,729
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,061 0,061 0,061
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,068 0,068 0,068
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,047 0,047 0,047
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,033 0,033 0,033
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,080 0,080 0,080
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,090 0,090 0,090
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,328 0,328 0,328
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,047 0,047 0,047
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,022 1,022 1,022
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,023 0,023 0,023
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,362 0,362 0,362
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,006 0,006 0,006
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,006 0,006 0,006
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,065 0,065 0,065
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,065 0,065 0,065
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 0,559 0,559 0,559
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,027 0,027 0,027
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,013 0,013 0,013
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,046 0,046 0,046
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,008 0,008 0,008
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,006 0,006 0,006
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 1 1 1
Triptofan mg 32 32 32
Treonin mg 104 104 104
Izolosin mg 106 106 106
Lösin mg 234 234 234
Lizin mg 270 270 270
Metiyonin mg 53 53 53
Sistin mg 52 52 52
Fenilalanin mg 128 128 128
Tirozin mg 131 131 131
Valin mg 130 130 130
Arjinin mg 43 43 43
Histidin mg 50 50 50
Alanin mg 89 89 89
Aspartik asit mg 50 50 50
Glutamik asit mg 207 207 207
Glisin mg 51 51 51
Prolin mg 266 266 266
Serin mg 108 108 108
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.