ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
04.01.0002
Bilimsel isim :
Mullus barbatus (Linnae, 1758)
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 148 98 193
Enerji kJ 621 411 809
Su g 70,20 65,05 74,56
Kül g 1,51 1,38 1,62
Protein g 17,13 16,19 18,25
Azot g 2,74 2,59 2,92
Yağ, toplam g 8,87 2,98 14,30
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 248 208 297
Demir, Fe mg 0,88 0,42 1,36
Fosfor, P mg 221 189 252
Kalsiyum, Ca mg 122 41 174
Magnezyum, Mg mg 33 26 39
Potasyum, K mg 315 263 355
Sodyum, Na mg 99 83 119
Çinko, Zn mg 0,59 0,25 0,95
Iyot, I µg 41,89 24,95 70,00
Selenyum, Se µg 33,3 25,1 44,4
Tiamin mg 0,099 0,062 0,165
Riboflavin mg 0,121 0,085 0,155
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 6,650 5,363 7,512
Niasin mg 2,607 2,023 2,842
B-6 vitamini, toplam mg 0,403 0,359 0,460
B-12 vitamini µg 5,51 3,90 6,83
A vitamini RE 21 10 33
Retinol µg 21 10 33
D vitamini, IU IU 145 90 309
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 3,6 2,3 7,7
Yağ asitleri, toplam doymuş g 2,755 0,899 4,505
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 3,205 0,880 5,667
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 1,306 0,551 1,933
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,205 0,076 0,293
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,052 0,000 0,122
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,904 0,565 3,069
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,059 0,022 0,111
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,413 0,142 0,667
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,024 0,009 0,036
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,049 0,017 0,085
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,049 0,000 0,289
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,807 0,235 1,381
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,886 0,410 3,627
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,405 0,160 0,641
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,066 0,000 0,241
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,012 0,000 0,050
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,031 0,008 0,045
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,069 0,029 0,158
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,144 0,028 0,254
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,025 0,007 0,039
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,134 0,090 0,197
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,496 0,204 0,717
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,438 0,165 0,684
Kolesterol mg 61 54 71
Triptofan mg 243 200 280
Treonin mg 1069 829 1317
Izolosin mg 649 499 819
Lösin mg 1243 962 1509
Lizin mg 2044 1478 2752
Metiyonin mg 488 362 578
Sistin mg 158 137 177
Fenilalanin mg 691 499 907
Tirozin mg 525 447 608
Valin mg 678 505 885
Arjinin mg 949 496 1206
Histidin mg 610 444 710
Alanin mg 533 288 1092
Aspartik asit mg 1552 1342 1911
Glutamik asit mg 2332 1857 2786
Glisin mg 906 603 1253
Prolin mg 851 458 1360
Serin mg 871 624 1045
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.