ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0001
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 127 105 154
Enerji kJ 531 439 642
Su g 72,71 68,94 76,44
Kül g 1,22 1,13 1,45
Protein g 21,46 19,09 26,19
Azot g 3,43 3,05 4,19
Yağ, toplam g 4,57 2,94 7,77
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 98 73 117
Demir, Fe mg 1,85 1,11 3,18
Fosfor, P mg 187 139 221
Kalsiyum, Ca mg 11 6 16
Magnezyum, Mg mg 22 18 24
Potasyum, K mg 288 245 308
Sodyum, Na mg 39 29 47
Çinko, Zn mg 0,76 0,05 1,40
Selenyum, Se µg 27,6 16,6 35,8
Tiamin mg 0,147 0,100 0,188
Riboflavin mg 0,620 0,507 0,786
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 8,408 7,793 8,860
Niasin mg 5,417 4,910 5,837
B-6 vitamini, toplam mg 0,307 0,145 0,472
B-12 vitamini µg 0,98 0,86 1,10
A vitamini RE 65 18 125
Retinol µg 65 18 125
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
K-2 vitamini µg 15,5 5,9 20,5
Yağ asitleri, toplam doymuş g 1,497 0,904 2,427
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 1,744 0,975 2,944
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 1,219 0,742 1,933
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,001 0,000 0,003
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,001
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,038 0,022 0,064
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,769 0,451 1,241
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,003 0,000 0,005
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,359 0,235 0,611
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,003 0,000 0,005
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,312 0,183 0,501
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,006 0,002 0,011
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,002 0,000 0,004
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,002 0,000 0,004
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,015 0,007 0,028
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,083 0,046 0,138
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,608 0,902 2,709
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,038 0,020 0,069
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 1,154 0,702 1,833
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,065 0,040 0,100
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 71 70 72
Triptofan mg 179 173 188
Treonin mg 1060 912 1271
Izolosin mg 1121 929 1373
Lösin mg 1862 1473 2353
Lizin mg 2508 1308 3668
Metiyonin mg 540 395 727
Sistin mg 249 222 276
Fenilalanin mg 962 838 1132
Tirozin mg 791 704 916
Valin mg 1123 850 1395
Arjinin mg 646 528 798
Histidin mg 491 388 713
Alanin mg 1388 973 1873
Aspartik asit mg 1948 1806 2029
Glutamik asit mg 3071 2883 3391
Glisin mg 1081 812 1406
Prolin mg 462 260 663
Serin mg 934 858 1046
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.