ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
06.02.0002
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,70
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,6700
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 459 459 459
Enerji kJ 1920 1920 1920
Su g 3,23 3,23 3,23
Kül g 1,79 1,79 1,79
Protein g 4,10 4,10 4,10
Azot g 0,72 0,72 0,72
Yağ, toplam g 17,19 17,19 17,19
Karbonhidrat g 70,21 70,21 70,21
Lif, toplam diyet g 3,48 3,48 3,48
Nişasta g 34,14 34,14 34,14
Sakaroz g 22,15 22,15 22,15
Glukoz g 0,45 0,45 0,45
Fruktoz g 0,36 0,36 0,36
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 496 496 496
Demir, Fe mg 7,02 7,02 7,02
Fosfor, P mg 257 257 257
Kalsiyum, Ca mg 358 358 358
Magnezyum, Mg mg 101 101 101
Potasyum, K mg 111 111 111
Sodyum, Na mg 198 198 198
Çinko, Zn mg 4,99 4,99 4,99
Selenyum, Se µg 4,4 4,4 4,4
C vitamini mg 52,3 52,3 52,3
L-askorbik asit mg 52,3 52,3 52,3
Tiamin mg 0,588 0,588 0,588
Riboflavin mg 0,608 0,608 0,608
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 10,997 10,997 10,997
Niasin mg 9,859 9,859 9,859
B-6 vitamini, toplam mg 0,786 0,786 0,786
Folik asit, sentetik µg 46 46 46
B-12 vitamini µg 0,52 0,52 0,52
Retinol µg 416 416 416
D vitamini, IU IU 282 282 282
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 7,1 7,1 7,1
E vitamini α-TE 5,26 5,26 5,26
E vitamini, IU IU 7,84 7,84 7,84
Alfa-tokoferol mg 5,26 5,26 5,26
Yağ asitleri, toplam doymuş g 6,020 6,020 6,020
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 3,795 3,795 3,795
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 1,597 1,597 1,597
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,025 0,025 0,025
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,022 0,022 0,022
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,213 0,213 0,213
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,191 0,191 0,191
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,006 0,006 0,006
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 4,947 4,947 4,947
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,008 0,008 0,008
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,547 0,547 0,547
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,045 0,045 0,045
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,008 0,008 0,008
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,008 0,008 0,008
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 3,772 3,772 3,772
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,008 0,008 0,008
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,015 0,015 0,015
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 1,548 1,548 1,548
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,050 0,050 0,050
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 68 68 68
Treonin mg 97 97 97
Izolosin mg 242 242 242
Lösin mg 459 459 459
Lizin mg 184 184 184
Metiyonin mg 125 125 125
Sistin mg 71 71 71
Fenilalanin mg 318 318 318
Tirozin mg 189 189 189
Valin mg 280 280 280
Arjinin mg 86 86 86
Histidin mg 69 69 69
Alanin mg 182 182 182
Aspartik asit mg 66 66 66
Glutamik asit mg 539 539 539
Glisin mg 155 155 155
Prolin mg 689 689 689
Serin mg 157 157 157
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.