ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
04.01.0004
Bilimsel isim :
Sparus aurata
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 130 111 168
Enerji kJ 544 463 702
Su g 70,31 68,21 73,44
Kül g 1,33 1,25 1,45
Protein g 19,06 18,25 19,94
Azot g 3,05 2,92 3,19
Yağ, toplam g 5,98 3,96 10,06
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 196 150 241
Demir, Fe mg 0,25 0,07 0,42
Fosfor, P mg 268 234 302
Kalsiyum, Ca mg 24 10 38
Magnezyum, Mg mg 30 29 32
Potasyum, K mg 371 344 397
Sodyum, Na mg 78 60 97
Çinko, Zn mg 0,36 0,34 0,39
Iyot, I µg 11,47 9,35 16,21
Selenyum, Se µg 13,2 9,9 19,1
Tiamin mg 0,129 0,094 0,164
Riboflavin mg 0,115 0,087 0,155
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 9,570 8,905 10,327
Niasin mg 5,004 4,408 5,779
B-6 vitamini, toplam mg 0,511 0,433 0,663
B-12 vitamini µg 2,91 2,41 3,64
A vitamini RE 26 19 33
Retinol µg 26 19 33
D vitamini, IU IU 1037 458 1529
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 25,9 11,5 38,2
Yağ asitleri, toplam doymuş g 1,329 0,824 2,352
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 1,923 1,343 3,087
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 1,488 0,756 2,041
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,190 0,109 0,367
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,006 0,000 0,014
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,754 0,462 1,322
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,019 0,007 0,044
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,150 0,091 0,256
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,134 0,084 0,197
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,027 0,000 0,048
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,050 0,026 0,103
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,288 0,183 0,478
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,434 0,991 2,265
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,161 0,111 0,283
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,013 0,006 0,026
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,011 0,000 0,017
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,016 0,006 0,035
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,833 0,609 1,052
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,128 0,003 0,257
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,040 0,000 0,096
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,023 0,013 0,044
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,218 0,120 0,491
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,247 0,009 0,519
Kolesterol mg 57 51 61
Triptofan mg 274 263 294
Treonin mg 1680 1236 1903
Izolosin mg 828 796 862
Lösin mg 1496 1427 1619
Lizin mg 2625 2513 2717
Metiyonin mg 558 536 584
Sistin mg 96 52 193
Fenilalanin mg 819 755 892
Tirozin mg 693 662 735
Valin mg 939 910 981
Arjinin mg 932 854 1057
Histidin mg 610 570 659
Alanin mg 700 531 787
Aspartik asit mg 1819 1136 2067
Glutamik asit mg 2860 2591 3076
Glisin mg 1134 1050 1243
Prolin mg 594 421 1038
Serin mg 902 836 1011
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.