ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0093
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 177 177 177
Enerji kJ 740 740 740
Su g 63,36 63,36 63,36
Kül g 1,52 1,52 1,52
Protein g 26,86 26,86 26,86
Azot g 4,21 4,21 4,21
Yağ, toplam g 7,26 7,26 7,26
Karbonhidrat g 1,00 1,00 1,00
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 0,34 0,34 0,34
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 1564 1564 1564
Demir, Fe mg 0,22 0,22 0,22
Fosfor, P mg 280 280 280
Kalsiyum, Ca mg 61 61 61
Magnezyum, Mg mg 5 5 5
Potasyum, K mg 46 46 46
Sodyum, Na mg 626 626 626
Çinko, Zn mg 0,62 0,62 0,62
Selenyum, Se µg 5,6 5,6 5,6
Tiamin mg 0,063 0,063 0,063
Riboflavin mg 0,402 0,402 0,402
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 5,083 5,083 5,083
Niasin mg 0,146 0,146 0,146
B-6 vitamini, toplam mg 0,032 0,032 0,032
B-12 vitamini µg 1,03 1,03 1,03
A vitamini RE 99 99 99
Retinol µg 99 99 99
E vitamini α-TE 0,28 0,28 0,28
E vitamini, IU IU 0,42 0,42 0,42
Alfa-tokoferol mg 0,28 0,28 0,28
K-2 vitamini µg 0,0 0,0 0,0
Yağ asitleri, toplam doymuş g 3,984 3,984 3,984
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 2,449 2,449 2,449
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,195 0,195 0,195
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,010 0,010 0,010
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,017 0,017 0,017
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,020 0,020 0,020
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,063 0,063 0,063
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,106 0,106 0,106
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,548 0,548 0,548
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,112 0,112 0,112
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,945 1,945 1,945
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,078 0,078 0,078
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,064 1,064 1,064
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,021 0,021 0,021
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,001 0,001 0,001
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,100 0,100 0,100
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,080 0,080 0,080
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,870 1,870 1,870
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,256 0,256 0,256
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,141 0,141 0,141
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,001 0,001 0,001
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,117 0,117 0,117
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,077 0,077 0,077
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,001 0,001 0,001
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 296 296 296
Treonin mg 1854 1854 1854
Izolosin mg 1108 1108 1108
Lösin mg 2441 2441 2441
Lizin mg 1693 1693 1693
Metiyonin mg 518 518 518
Sistin mg 91 91 91
Fenilalanin mg 1459 1459 1459
Tirozin mg 1683 1683 1683
Valin mg 1332 1332 1332
Arjinin mg 1368 1368 1368
Histidin mg 1225 1225 1225
Alanin mg 2511 2511 2511
Aspartik asit mg 1440 1440 1440
Glutamik asit mg 4638 4638 4638
Glisin mg 490 490 490
Prolin mg 297 297 297
Serin mg 1812 1812 1812
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.