ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0044
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 171 171 171
Enerji kJ 716 716 716
Su g 62,76 62,76 62,76
Kül g 1,96 1,96 1,96
Protein g 27,37 27,37 27,37
Azot g 4,29 4,29 4,29
Yağ, toplam g 6,02 6,02 6,02
Karbonhidrat g 1,89 1,89 1,89
Tuz mg 1310 1310 1310
Demir, Fe mg 0,14 0,14 0,14
Fosfor, P mg 259 259 259
Kalsiyum, Ca mg 54 54 54
Magnezyum, Mg mg 4 4 4
Potasyum, K mg 38 38 38
Sodyum, Na mg 524 524 524
Çinko, Zn mg 0,39 0,39 0,39
Selenyum, Se µg 6,1 6,1 6,1
Tiamin mg 0,050 0,050 0,050
Riboflavin mg 0,503 0,503 0,503
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 5,382 5,382 5,382
Niasin mg 0,141 0,141 0,141
B-6 vitamini, toplam mg 0,000 0,000 0,000
B-12 vitamini µg 0,89 0,89 0,89
A vitamini RE 123 123 123
Retinol µg 123 123 123
E vitamini α-TE 0,31 0,31 0,31
E vitamini, IU IU 0,46 0,46 0,46
Alfa-tokoferol mg 0,31 0,31 0,31
K-2 vitamini µg 0,0 0,0 0,0
Yağ asitleri, toplam doymuş g 3,419 3,419 3,419
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 2,020 2,020 2,020
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,192 0,192 0,192
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,006 0,006 0,006
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,014 0,014 0,014
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,029 0,029 0,029
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,024 0,024 0,024
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,140 0,140 0,140
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,594 0,594 0,594
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,108 0,108 0,108
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,688 1,688 1,688
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,045 0,045 0,045
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,748 0,748 0,748
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,019 0,019 0,019
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,002 0,002 0,002
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,106 0,106 0,106
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,077 0,077 0,077
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,538 1,538 1,538
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,194 0,194 0,194
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,106 0,106 0,106
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,127 0,127 0,127
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,061 0,061 0,061
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,004 0,004 0,004
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 314 314 314
Treonin mg 1984 1984 1984
Izolosin mg 1379 1379 1379
Lösin mg 2755 2755 2755
Lizin mg 1160 1160 1160
Metiyonin mg 732 732 732
Sistin mg 74 74 74
Fenilalanin mg 1672 1672 1672
Tirozin mg 2005 2005 2005
Valin mg 1629 1629 1629
Arjinin mg 1451 1451 1451
Histidin mg 1362 1362 1362
Alanin mg 3054 3054 3054
Aspartik asit mg 1240 1240 1240
Glutamik asit mg 3978 3978 3978
Glisin mg 555 555 555
Prolin mg 208 208 208
Serin mg 1812 1812 1812
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.