ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0006
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9160
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 125 103 144
Enerji kJ 524 431 604
Su g 72,41 71,37 73,82
Kül g 1,10 0,92 1,26
Protein g 20,99 19,11 22,71
Azot g 3,36 3,06 3,63
Yağ, toplam g 4,59 1,60 7,55
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 137 96 168
Demir, Fe mg 1,71 1,12 2,27
Fosfor, P mg 182 102 280
Kalsiyum, Ca mg 5 3 7
Magnezyum, Mg mg 24 22 28
Potasyum, K mg 392 361 475
Sodyum, Na mg 55 39 67
Çinko, Zn mg 3,58 2,19 5,41
Selenyum, Se µg 11,6 4,1 24,0
Tiamin mg 0,086 0,055 0,116
Riboflavin mg 0,189 0,170 0,216
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 11,282 8,866 13,203
Niasin mg 5,835 3,766 7,189
B-6 vitamini, toplam mg 0,374 0,295 0,447
B-12 vitamini µg 1,67 0,99 2,10
A vitamini RE 7 4 12
Retinol µg 7 4 12
D vitamini, IU IU 6 0 21
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,2 0,0 0,5
K-2 vitamini µg 16,5 0,0 56,5
Yağ asitleri, toplam doymuş g 2,366 0,684 4,407
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 1,742 0,775 2,979
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,062 0,012 0,133
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,001 0,000 0,003
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,002 0,000 0,012
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,004 0,000 0,010
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,137 0,033 0,248
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,022 0,005 0,032
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,289 0,411 2,412
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,056 0,023 0,099
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,835 0,213 1,589
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,011 0,000 0,031
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,001 0,000 0,005
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,008 0,000 0,041
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,032 0,007 0,070
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,113 0,053 0,209
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,579 0,700 2,668
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,005 0,000 0,014
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,013 0,003 0,033
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,046 0,009 0,121
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,016 0,000 0,061
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 48 34 64
Triptofan mg 327 234 369
Treonin mg 1382 937 1861
Izolosin mg 784 699 842
Lösin mg 1482 1344 1678
Lizin mg 1858 1610 2065
Metiyonin mg 488 334 593
Sistin mg 267 212 355
Fenilalanin mg 768 679 842
Tirozin mg 702 601 764
Valin mg 856 803 921
Arjinin mg 999 860 1333
Histidin mg 1016 891 1178
Alanin mg 1444 1272 1641
Aspartik asit mg 1596 1399 1883
Glutamik asit mg 2621 2498 2788
Glisin mg 1666 1493 1865
Prolin mg 1461 1340 1592
Serin mg 1029 853 1208
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.