ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0012
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9160
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 135 109 163
Enerji kJ 565 456 681
Su g 71,61 69,33 73,98
Kül g 1,05 1,00 1,12
Protein g 20,86 18,84 23,04
Azot g 3,34 3,02 3,69
Yağ, toplam g 5,73 3,73 9,04
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 159 129 198
Demir, Fe mg 1,72 1,27 2,09
Fosfor, P mg 156 112 285
Kalsiyum, Ca mg 6 3 8
Magnezyum, Mg mg 22 18 24
Potasyum, K mg 373 310 452
Sodyum, Na mg 64 52 79
Çinko, Zn mg 4,70 3,55 6,33
Selenyum, Se µg 8,7 5,0 15,4
Tiamin mg 0,122 0,007 0,182
Riboflavin mg 0,187 0,176 0,207
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 10,311 8,621 12,574
Niasin mg 5,684 3,816 7,518
B-6 vitamini, toplam mg 0,326 0,280 0,389
B-12 vitamini µg 1,74 1,11 2,75
A vitamini RE 7 4 12
Retinol µg 7 4 12
D vitamini, IU IU 10 0 23
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,3 0,0 0,6
K-2 vitamini µg 13,0 0,0 37,2
Yağ asitleri, toplam doymuş g 2,746 1,724 4,064
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 2,203 1,417 3,808
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,125 0,020 0,286
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,004 0,000 0,012
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,005 0,000 0,014
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,159 0,089 0,235
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,026 0,020 0,041
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,500 0,927 2,264
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,067 0,046 0,111
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,975 0,636 1,389
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,008 0,000 0,021
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,001 0,000 0,004
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,042 0,014 0,078
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,164 0,087 0,328
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,979 1,310 3,372
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,018 0,000 0,033
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,094 0,020 0,186
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,031 0,000 0,109
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 64 44 87
Triptofan mg 278 243 303
Treonin mg 1342 1053 1823
Izolosin mg 784 727 835
Lösin mg 1603 1395 1799
Lizin mg 1366 1265 1486
Metiyonin mg 543 466 656
Sistin mg 288 260 340
Fenilalanin mg 805 709 904
Tirozin mg 757 698 804
Valin mg 809 669 882
Arjinin mg 426 371 476
Histidin mg 989 884 1085
Alanin mg 1387 1255 1558
Aspartik asit mg 1235 1037 1557
Glutamik asit mg 2509 2135 3139
Glisin mg 1364 1240 1435
Prolin mg 1336 1152 1498
Serin mg 977 888 1119
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.