ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0013
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9530
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 147 124 180
Enerji kJ 614 519 754
Su g 71,57 70,07 73,25
Kül g 1,03 0,74 1,22
Protein g 20,08 15,64 22,33
Azot g 3,21 2,50 3,57
Yağ, toplam g 7,38 3,85 13,08
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 113 97 123
Demir, Fe mg 1,24 1,08 1,46
Fosfor, P mg 132 103 199
Kalsiyum, Ca mg 6 5 8
Magnezyum, Mg mg 19 14 22
Potasyum, K mg 321 235 390
Sodyum, Na mg 45 39 49
Çinko, Zn mg 3,13 1,76 5,92
Selenyum, Se µg 7,7 5,0 12,0
Tiamin mg 0,369 0,073 0,960
Riboflavin mg 0,183 0,159 0,212
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 11,600 8,797 14,697
Niasin mg 7,245 4,553 9,562
B-6 vitamini, toplam mg 0,389 0,332 0,437
B-12 vitamini µg 1,28 0,60 2,10
A vitamini RE 7 3 12
Retinol µg 7 3 12
D vitamini, IU IU 11 0 26
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,3 0,0 0,7
K-2 vitamini µg 20,2 0,0 55,9
Yağ asitleri, toplam doymuş g 3,754 2,207 5,587
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 2,934 1,411 4,882
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,113 0,012 0,244
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,001 0,000 0,006
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,006 0,000 0,012
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,005 0,000 0,009
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,197 0,088 0,246
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,040 0,026 0,055
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,854 1,014 2,630
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,130 0,075 0,191
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,508 1,005 2,505
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,010 0,000 0,015
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,002 0,000 0,008
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,001 0,000 0,005
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,033 0,000 0,077
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,154 0,041 0,242
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 2,706 1,296 4,564
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,018 0,000 0,063
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,022 0,006 0,055
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,088 0,012 0,211
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,025 0,000 0,073
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 58 49 73
Triptofan mg 261 162 311
Treonin mg 1233 802 1583
Izolosin mg 739 553 824
Lösin mg 1400 1140 1583
Lizin mg 1689 1367 1997
Metiyonin mg 504 320 617
Sistin mg 203 186 214
Fenilalanin mg 711 532 813
Tirozin mg 644 475 705
Valin mg 720 570 850
Arjinin mg 879 508 1314
Histidin mg 1043 916 1233
Alanin mg 1373 898 1671
Aspartik asit mg 1357 1010 1754
Glutamik asit mg 2319 1919 2443
Glisin mg 1410 891 1631
Prolin mg 1360 1020 1525
Serin mg 998 754 1265
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.