ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0014
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9160
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 139 106 174
Enerji kJ 583 444 727
Su g 70,53 68,78 74,13
Kül g 1,06 0,89 1,17
Protein g 20,15 17,12 22,77
Azot g 3,22 2,74 3,64
Yağ, toplam g 6,53 3,14 11,70
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 127 115 160
Demir, Fe mg 1,57 1,19 2,09
Fosfor, P mg 153 90 212
Kalsiyum, Ca mg 6 3 13
Magnezyum, Mg mg 20 18 24
Potasyum, K mg 364 338 410
Sodyum, Na mg 51 46 64
Çinko, Zn mg 3,79 1,99 5,33
Selenyum, Se µg 9,1 2,2 15,3
Tiamin mg 0,068 0,047 0,104
Riboflavin mg 0,169 0,138 0,195
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 12,381 8,251 15,086
Niasin mg 7,470 3,236 9,878
B-6 vitamini, toplam mg 0,331 0,297 0,383
B-12 vitamini µg 1,56 1,03 2,09
A vitamini RE 10 4 21
Retinol µg 10 4 21
D vitamini, IU IU 7 0 27
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,2 0,0 0,7
K-2 vitamini µg 12,9 2,6 29,4
Yağ asitleri, toplam doymuş g 3,311 1,688 4,895
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 2,597 0,636 5,540
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,136 0,000 0,342
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,003 0,000 0,014
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,004 0,000 0,018
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,006 0,000 0,018
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,190 0,077 0,352
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,026 0,014 0,037
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,744 0,872 2,791
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,066 0,040 0,085
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,262 0,654 2,113
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,009 0,000 0,026
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,001 0,000 0,004
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,001 0,000 0,003
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,041 0,000 0,134
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,197 0,025 0,564
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 2,338 0,598 4,792
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,002 0,000 0,013
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,019 0,000 0,053
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,105 0,000 0,244
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,031 0,000 0,099
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 60 43 76
Triptofan mg 295 242 334
Treonin mg 1714 1233 2256
Izolosin mg 921 871 994
Lösin mg 1885 1771 2010
Lizin mg 954 834 1127
Metiyonin mg 580 553 602
Sistin mg 217 180 267
Fenilalanin mg 1041 1011 1110
Tirozin mg 1068 861 1518
Valin mg 976 931 1021
Arjinin mg 305 278 383
Histidin mg 1253 1012 1475
Alanin mg 1436 1381 1510
Aspartik asit mg 1131 1036 1303
Glutamik asit mg 1820 1216 2344
Glisin mg 1459 1365 1527
Prolin mg 1460 1217 1715
Serin mg 962 886 1039
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.