ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0135
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9530
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 333 333 333
Enerji kJ 1395 1395 1395
Su g 46,87 46,87 46,87
Kül g 3,22 3,22 3,22
Protein g 22,33 22,33 22,33
Azot g 3,57 3,57 3,57
Yağ, toplam g 27,12 27,12 27,12
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 1688 1688 1688
Demir, Fe mg 2,45 2,45 2,45
Fosfor, P mg 149 149 149
Kalsiyum, Ca mg 11 11 11
Magnezyum, Mg mg 23 23 23
Potasyum, K mg 342 342 342
Sodyum, Na mg 675 675 675
Çinko, Zn mg 4,04 4,04 4,04
Selenyum, Se µg 7,2 7,2 7,2
Tiamin mg 0,132 0,132 0,132
Riboflavin mg 0,271 0,271 0,271
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 9,447 9,447 9,447
Niasin mg 6,990 6,990 6,990
B-6 vitamini, toplam mg 0,316 0,316 0,316
B-12 vitamini µg 2,56 2,56 2,56
A vitamini RE 8 8 8
Retinol µg 8 8 8
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
K-2 vitamini µg 3,3 3,3 3,3
Yağ asitleri, toplam doymuş g 12,384 12,384 12,384
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 13,416 13,416 13,416
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,508 0,508 0,508
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,026 0,026 0,026
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,026 0,026 0,026
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,032 0,032 0,032
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,771 0,771 0,771
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,116 0,116 0,116
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 6,801 6,801 6,801
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,250 0,250 0,250
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 4,249 4,249 4,249
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,058 0,058 0,058
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,055 0,055 0,055
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,358 0,358 0,358
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 1,429 1,429 1,429
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 11,590 11,590 11,590
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,039 0,039 0,039
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,337 0,337 0,337
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,171 0,171 0,171
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 70 70 70
Triptofan mg 147 147 147
Treonin mg 1156 1156 1156
Izolosin mg 1036 1036 1036
Lösin mg 2160 2160 2160
Lizin mg 3113 3113 3113
Metiyonin mg 920 920 920
Sistin mg 204 204 204
Fenilalanin mg 1104 1104 1104
Tirozin mg 892 892 892
Valin mg 1065 1065 1065
Arjinin mg 457 457 457
Histidin mg 407 407 407
Alanin mg 1725 1725 1725
Aspartik asit mg 1027 1027 1027
Glutamik asit mg 2439 2439 2439
Glisin mg 1745 1745 1745
Prolin mg 1371 1371 1371
Serin mg 733 733 733
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.