ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.02.0001
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9530
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 309 309 309
Enerji kJ 1295 1295 1295
Su g 51,89 51,89 51,89
Kül g 3,23 3,23 3,23
Protein g 18,58 18,58 18,58
Azot g 2,97 2,97 2,97
Yağ, toplam g 26,12 26,12 26,12
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 2001 2001 2001
Demir, Fe mg 3,10 3,10 3,10
Fosfor, P mg 136 136 136
Kalsiyum, Ca mg 40 40 40
Magnezyum, Mg mg 30 30 30
Potasyum, K mg 316 316 316
Sodyum, Na mg 800 800 800
Çinko, Zn mg 2,48 2,48 2,48
Selenyum, Se µg 6,0 6,0 6,0
Tiamin mg 0,032 0,032 0,032
Riboflavin mg 0,139 0,139 0,139
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 8,010 8,010 8,010
Niasin mg 5,993 5,993 5,993
B-6 vitamini, toplam mg 0,120 0,120 0,120
B-12 vitamini µg 2,13 2,13 2,13
A vitamini RE 7 7 7
Retinol µg 7 7 7
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
K-2 vitamini µg 2,6 2,6 2,6
Yağ asitleri, toplam doymuş g 13,444 13,444 13,444
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 10,888 10,888 10,888
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,396 0,396 0,396
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,025 0,025 0,025
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,025 0,025 0,025
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,030 0,030 0,030
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,854 0,854 0,854
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,074 0,074 0,074
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 7,067 7,067 7,067
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,235 0,235 0,235
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 5,036 5,036 5,036
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,049 0,049 0,049
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,049 0,049 0,049
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,290 0,290 0,290
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 1,032 1,032 1,032
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 9,455 9,455 9,455
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,111 0,111 0,111
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,312 0,312 0,312
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,084 0,084 0,084
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 52 52 52
Triptofan mg 121 121 121
Treonin mg 1213 1213 1213
Izolosin mg 650 650 650
Lösin mg 1201 1201 1201
Lizin mg 414 414 414
Metiyonin mg 526 526 526
Sistin mg 140 140 140
Fenilalanin mg 727 727 727
Tirozin mg 726 726 726
Valin mg 633 633 633
Arjinin mg 391 391 391
Histidin mg 432 432 432
Alanin mg 1293 1293 1293
Aspartik asit mg 781 781 781
Glutamik asit mg 1137 1137 1137
Glisin mg 1192 1192 1192
Prolin mg 2516 2516 2516
Serin mg 941 941 941
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.