ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.02.0002
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 167 167 167
Enerji kJ 701 701 701
Su g 62,33 62,33 62,33
Kül g 3,15 3,15 3,15
Protein g 23,87 23,87 23,87
Azot g 3,82 3,82 3,82
Yağ, toplam g 8,00 8,00 8,00
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 1631 1631 1631
Demir, Fe mg 1,36 1,36 1,36
Fosfor, P mg 191 191 191
Kalsiyum, Ca mg 24 24 24
Magnezyum, Mg mg 27 27 27
Potasyum, K mg 360 360 360
Sodyum, Na mg 653 653 653
Çinko, Zn mg 0,62 0,62 0,62
Selenyum, Se µg 16,8 16,8 16,8
Tiamin mg 0,095 0,095 0,095
Riboflavin mg 0,113 0,113 0,113
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 10,780 10,780 10,780
Niasin mg 9,097 9,097 9,097
B-6 vitamini, toplam mg 0,530 0,530 0,530
B-12 vitamini µg 0,43 0,43 0,43
A vitamini RE 8 8 8
Retinol µg 8 8 8
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
K-2 vitamini µg 4,2 4,2 4,2
Yağ asitleri, toplam doymuş g 3,370 3,370 3,370
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 3,909 3,909 3,909
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,594 0,594 0,594
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,020 0,020 0,020
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,138 0,138 0,138
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,043 0,043 0,043
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 2,016 2,016 2,016
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,076 0,076 0,076
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,058 1,058 1,058
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,012 0,012 0,012
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,008 0,008 0,008
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,167 0,167 0,167
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,327 0,327 0,327
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 3,396 3,396 3,396
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,020 0,020 0,020
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,571 0,571 0,571
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,024 0,024 0,024
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 56 56 56
Triptofan mg 101 101 101
Treonin mg 3313 3313 3313
Izolosin mg 1096 1096 1096
Lösin mg 1463 1463 1463
Lizin mg 1993 1993 1993
Metiyonin mg 460 460 460
Sistin mg 159 159 159
Fenilalanin mg 799 799 799
Tirozin mg 745 745 745
Valin mg 1062 1062 1062
Arjinin mg 739 739 739
Histidin mg 1316 1316 1316
Alanin mg 1347 1347 1347
Aspartik asit mg 2396 2396 2396
Glutamik asit mg 2641 2641 2641
Glisin mg 1057 1057 1057
Prolin mg 993 993 993
Serin mg 1547 1547 1547
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.