ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
04.01.0005
Bilimsel isim :
Engraulis encrasicholus (Linnae, 1758)
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 197 157 217
Enerji kJ 824 656 908
Su g 65,68 63,21 68,50
Kül g 1,29 1,12 1,38
Protein g 16,95 16,53 17,83
Azot g 2,71 2,64 2,85
Yağ, toplam g 14,36 10,01 16,66
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 190 22 294
Demir, Fe mg 0,98 0,84 1,15
Fosfor, P mg 227 192 271
Kalsiyum, Ca mg 78 55 106
Magnezyum, Mg mg 30 28 34
Potasyum, K mg 316 289 362
Sodyum, Na mg 76 9 117
Çinko, Zn mg 1,89 1,63 2,09
Iyot, I µg 10,68 7,52 13,20
Selenyum, Se µg 26,4 22,7 29,5
Tiamin mg 0,063 0,051 0,074
Riboflavin mg 0,179 0,153 0,215
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 11,122 10,424 11,943
Niasin mg 7,721 7,365 8,026
B-6 vitamini, toplam mg 0,165 0,143 0,197
B-12 vitamini µg 4,83 4,18 5,17
A vitamini RE 34 28 41
Retinol µg 34 28 41
D vitamini, IU IU 313 185 430
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 7,8 4,6 10,7
Yağ asitleri, toplam doymuş g 4,313 2,873 5,554
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 3,316 2,178 4,108
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 4,637 3,379 5,836
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,907 0,575 1,079
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,047 0,034 0,075
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 2,422 1,662 2,962
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,075 0,044 0,089
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,489 0,351 0,631
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,137 0,092 0,157
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,033 0,023 0,044
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,204 0,052 0,576
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 1,109 0,677 1,559
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,663 1,109 1,913
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,370 0,257 0,490
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,102 0,073 0,146
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,023 0,018 0,029
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,048 0,029 0,073
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,280 0,195 0,334
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,197 0,135 0,274
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,169 0,086 0,222
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,133 0,093 0,158
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 1,716 1,216 2,535
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 2,143 1,654 2,476
Kolesterol mg 52 43 57
Triptofan mg 204 175 235
Treonin mg 1076 855 1258
Izolosin mg 707 684 736
Lösin mg 1213 1093 1314
Lizin mg 1584 843 2035
Metiyonin mg 437 384 471
Sistin mg 209 153 260
Fenilalanin mg 678 647 699
Tirozin mg 449 411 514
Valin mg 757 743 768
Arjinin mg 1085 944 1220
Histidin mg 1150 1089 1217
Alanin mg 357 309 406
Aspartik asit mg 1502 1256 1817
Glutamik asit mg 2227 1967 2401
Glisin mg 778 612 872
Prolin mg 1470 575 2756
Serin mg 797 683 864
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.