ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0017
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 123 115 132
Enerji kJ 513 482 552
Su g 73,94 71,66 75,34
Kül g 0,92 0,83 1,04
Protein g 20,64 17,12 23,62
Azot g 3,30 2,74 3,78
Yağ, toplam g 4,45 3,61 7,04
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 179 145 234
Demir, Fe mg 0,82 0,77 1,02
Fosfor, P mg 184 160 212
Kalsiyum, Ca mg 7 4 11
Magnezyum, Mg mg 21 18 23
Potasyum, K mg 281 253 307
Sodyum, Na mg 72 58 94
Çinko, Zn mg 2,58 2,26 3,08
Selenyum, Se µg 17,1 8,5 24,5
Tiamin mg 0,136 0,082 0,203
Riboflavin mg 0,250 0,231 0,268
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 12,940 12,190 13,886
Niasin mg 9,338 8,797 9,789
B-6 vitamini, toplam mg 0,215 0,191 0,236
B-12 vitamini µg 1,68 1,33 2,28
A vitamini RE 13 8 19
Retinol µg 13 8 19
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
K-2 vitamini µg 21,3 6,3 48,6
Yağ asitleri, toplam doymuş g 1,339 1,036 2,007
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 1,488 1,191 2,112
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 1,130 0,895 1,484
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,002 0,000 0,004
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,008 0,000 0,022
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,024 0,016 0,037
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,058 0,036 0,098
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,010 0,006 0,014
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,914 0,708 1,413
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,015 0,010 0,020
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,296 0,231 0,414
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,008 0,005 0,012
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,003 0,000 0,011
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,001 0,000 0,003
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,019 0,004 0,028
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,114 0,070 0,161
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,345 1,079 1,924
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,010 0,003 0,013
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 1,068 0,838 1,395
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,062 0,048 0,089
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 61 57 70
Triptofan mg 216 183 256
Treonin mg 1266 1097 1430
Izolosin mg 952 785 1304
Lösin mg 1855 1516 2158
Lizin mg 1323 750 1856
Metiyonin mg 573 430 739
Sistin mg 175 155 196
Fenilalanin mg 1085 932 1218
Tirozin mg 890 782 973
Valin mg 881 698 1257
Arjinin mg 573 307 749
Histidin mg 816 585 1075
Alanin mg 1285 980 1623
Aspartik asit mg 1339 1082 1699
Glutamik asit mg 2268 1686 3248
Glisin mg 1252 852 1509
Prolin mg 1303 1095 1570
Serin mg 917 768 1010
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.