ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0018
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 116 110 128
Enerji kJ 486 461 536
Su g 74,23 72,83 75,02
Kül g 1,11 0,91 1,23
Protein g 21,27 19,15 23,60
Azot g 3,40 3,06 3,78
Yağ, toplam g 3,46 1,74 4,81
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 92 76 110
Demir, Fe mg 0,30 0,20 0,46
Fosfor, P mg 216 181 260
Kalsiyum, Ca mg 4 3 5
Magnezyum, Mg mg 24 21 26
Potasyum, K mg 306 262 359
Sodyum, Na mg 37 30 44
Çinko, Zn mg 1,01 0,70 1,20
Selenyum, Se µg 12,3 7,7 17,9
Tiamin mg 0,080 0,073 0,095
Riboflavin mg 0,119 0,105 0,142
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 13,897 12,751 14,722
Niasin mg 9,620 8,839 10,438
B-6 vitamini, toplam mg 0,264 0,238 0,302
B-12 vitamini µg 0,65 0,27 1,06
A vitamini RE 8 5 12
Retinol µg 8 5 12
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
K-2 vitamini µg 8,0 3,9 12,3
Yağ asitleri, toplam doymuş g 1,182 0,603 1,804
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 1,222 0,534 1,675
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,827 0,424 1,318
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,001 0,000 0,003
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,012 0,002 0,022
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,020 0,009 0,038
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,053 0,029 0,108
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,020 0,005 0,042
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,803 0,405 1,194
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,022 0,007 0,045
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,244 0,120 0,366
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,002 0,000 0,006
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,003 0,000 0,010
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,001 0,000 0,003
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,041 0,020 0,075
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,125 0,063 0,187
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,056 0,446 1,428
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,001 0,000 0,004
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,779 0,402 1,253
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,048 0,022 0,065
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 44 35 49
Triptofan mg 257 226 324
Treonin mg 1461 1307 1848
Izolosin mg 1245 764 1541
Lösin mg 1937 1801 2209
Lizin mg 1569 715 2197
Metiyonin mg 576 502 672
Sistin mg 213 170 281
Fenilalanin mg 1062 844 1218
Tirozin mg 958 810 1033
Valin mg 1055 709 1263
Arjinin mg 313 83 901
Histidin mg 1370 807 1926
Alanin mg 1226 1039 1593
Aspartik asit mg 1435 1235 2106
Glutamik asit mg 2318 1989 3100
Glisin mg 1057 1005 1156
Prolin mg 1040 958 1147
Serin mg 840 754 939
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.