ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
04.01.0006
Bilimsel isim :
"Trachurus trachurus (Linnaeus, 1758), Trachurus mediterraneus (Steindachner, 1868)"
Yöresel isim :
Sarıkuyruk istavrit, Karagöz istavrit
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 156 110 186
Enerji kJ 653 461 780
Su g 70,37 66,71 75,33
Kül g 1,46 1,35 1,69
Protein g 18,62 17,56 20,06
Azot g 2,98 2,81 3,21
Yağ, toplam g 9,08 3,52 12,91
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 305 217 400
Demir, Fe mg 0,82 0,56 1,04
Fosfor, P mg 245 206 298
Kalsiyum, Ca mg 106 58 222
Magnezyum, Mg mg 36 31 45
Potasyum, K mg 360 300 458
Sodyum, Na mg 122 87 160
Çinko, Zn mg 1,44 0,59 2,37
Iyot, I µg 25,96 21,68 31,33
Selenyum, Se µg 31,2 20,9 41,3
Tiamin mg 0,156 0,117 0,188
Riboflavin mg 0,191 0,165 0,227
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 10,691 9,278 12,009
Niasin mg 6,319 5,292 7,703
B-6 vitamini, toplam mg 0,475 0,390 0,535
B-12 vitamini µg 7,39 4,41 8,93
A vitamini RE 57 27 129
Retinol µg 57 27 129
D vitamini, IU IU 518 242 1147
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 12,9 6,1 28,7
Yağ asitleri, toplam doymuş g 2,607 1,116 3,787
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 2,905 1,111 4,522
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 2,069 0,757 2,919
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,241 0,108 0,336
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,127 0,005 0,793
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,448 0,029 2,308
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,052 0,018 0,070
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,613 0,224 0,877
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,055 0,013 0,087
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,034 0,006 0,104
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,036 0,000 0,080
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,525 0,195 0,823
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 2,052 0,794 3,246
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,246 0,106 0,399
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,041 0,010 0,106
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,005 0,000 0,023
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,034 0,005 0,067
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,114 0,040 0,178
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,093 0,019 0,201
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,059 0,013 0,098
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,063 0,040 0,083
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,520 0,187 0,749
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 1,219 0,412 1,808
Kolesterol mg 63 49 68
Triptofan mg 262 229 305
Treonin mg 1214 1032 1423
Izolosin mg 968 754 1147
Lösin mg 1617 1330 1900
Lizin mg 2562 1891 3146
Metiyonin mg 621 529 787
Sistin mg 198 148 267
Fenilalanin mg 918 730 1144
Tirozin mg 795 633 1120
Valin mg 983 759 1212
Arjinin mg 896 496 1476
Histidin mg 1099 880 1287
Alanin mg 875 232 1474
Aspartik asit mg 1348 1003 1645
Glutamik asit mg 2446 2199 2756
Glisin mg 993 782 1268
Prolin mg 1068 630 1750
Serin mg 1034 838 1181
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.