ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
04.01.0007
Bilimsel isim :
Scophthalmus maximus (Linnaeus, 1758)
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 91 81 101
Enerji kJ 379 339 421
Su g 78,65 75,70 80,73
Kül g 1,02 0,86 1,19
Protein g 16,44 14,65 17,50
Azot g 2,63 2,34 2,80
Yağ, toplam g 2,76 1,99 3,78
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 378 296 444
Demir, Fe mg 0,92 0,48 1,29
Fosfor, P mg 241 117 402
Kalsiyum, Ca mg 31 15 62
Magnezyum, Mg mg 31 24 39
Potasyum, K mg 351 284 415
Sodyum, Na mg 151 119 178
Çinko, Zn mg 1,39 0,56 2,77
Iyot, I µg 30,07 24,68 34,34
Selenyum, Se µg 37,8 26,4 42,8
Tiamin mg 0,075 0,066 0,095
Riboflavin mg 0,071 0,052 0,098
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 6,672 5,996 7,918
Niasin mg 2,968 2,551 3,617
B-6 vitamini, toplam mg 0,203 0,191 0,217
B-12 vitamini µg 1,70 1,36 1,87
A vitamini RE 14 10 17
Retinol µg 14 10 17
D vitamini, IU IU 57 40 82
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 1,4 1,0 2,0
Yağ asitleri, toplam doymuş g 0,637 0,484 0,895
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 0,857 0,673 1,177
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,721 0,449 1,208
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,096 0,049 0,137
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,016 0,009 0,032
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,344 0,143 0,541
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,028 0,020 0,041
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,075 0,050 0,103
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,071 0,017 0,212
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,001 0,000 0,003
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,007 0,000 0,028
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,232 0,169 0,298
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 0,454 0,327 0,644
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,117 0,095 0,164
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,011 0,000 0,018
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,030 0,016 0,048
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,013 0,008 0,024
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,058 0,027 0,093
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,073 0,016 0,135
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,024 0,016 0,038
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,021 0,011 0,038
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,142 0,092 0,220
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,404 0,255 0,696
Kolesterol mg 51 41 64
Triptofan mg 222 205 258
Treonin mg 1279 1049 1578
Izolosin mg 544 460 654
Lösin mg 942 844 1096
Lizin mg 1437 1265 1615
Metiyonin mg 418 313 573
Sistin mg 147 109 192
Fenilalanin mg 465 438 514
Tirozin mg 435 412 495
Valin mg 544 502 591
Arjinin mg 349 264 432
Histidin mg 560 514 612
Alanin mg 894 751 1048
Aspartik asit mg 1593 1538 1680
Glutamik asit mg 2180 1880 2683
Glisin mg 782 701 863
Prolin mg 610 347 967
Serin mg 743 665 800
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.