ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
04.01.0008
Bilimsel isim :
Parapenaeus longirostris
Yöresel isim :
Çim çim karides
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,7200
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 78 73 84
Enerji kJ 328 305 350
Su g 79,25 76,99 81,53
Kül g 1,67 1,24 1,93
Protein g 18,08 16,56 20,31
Azot g 2,89 2,65 3,25
Yağ, toplam g 0,67 0,28 1,09
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 669 575 762
Demir, Fe mg 2,92 2,54 3,30
Fosfor, P mg 197 191 203
Kalsiyum, Ca mg 229 133 325
Magnezyum, Mg mg 45 45 45
Potasyum, K mg 202 202 202
Sodyum, Na mg 267 230 305
Çinko, Zn mg 1,17 1,00 1,34
Iyot, I µg 57,88 44,46 76,24
Selenyum, Se µg 26,9 22,8 34,4
Tiamin mg 0,029 0,024 0,037
Riboflavin mg 0,045 0,041 0,052
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 7,502 6,784 8,392
Niasin mg 3,386 3,140 3,587
B-6 vitamini, toplam mg 0,211 0,149 0,283
B-12 vitamini µg 2,17 1,86 3,15
A vitamini RE 5 4 7
Retinol µg 5 4 7
D vitamini, IU IU 53 49 57
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 1,3 1,2 1,4
Yağ asitleri, toplam doymuş g 0,196 0,084 0,348
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 0,141 0,059 0,230
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,110 0,037 0,192
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,036 0,012 0,073
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,001 0,000 0,002
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,120 0,052 0,213
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,004 0,002 0,006
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,027 0,011 0,047
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,004 0,001 0,007
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,001 0,001 0,003
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,002 0,000 0,005
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,040 0,016 0,075
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 0,083 0,033 0,125
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,014 0,006 0,023
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,003 0,001 0,005
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,001 0,000 0,002
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,002 0,001 0,003
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,010 0,006 0,015
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,013 0,005 0,019
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,005 0,000 0,012
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,006 0,001 0,013
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,026 0,013 0,042
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,051 0,012 0,095
Kolesterol mg 145 137 151
Triptofan mg 247 213 288
Treonin mg 926 549 1432
Izolosin mg 695 625 773
Lösin mg 1307 1132 1415
Lizin mg 1826 1632 2044
Metiyonin mg 489 411 538
Sistin mg 151 125 166
Fenilalanin mg 755 659 825
Tirozin mg 542 475 595
Valin mg 702 636 800
Arjinin mg 615 444 840
Histidin mg 432 359 503
Alanin mg 965 248 1370
Aspartik asit mg 1527 1236 1913
Glutamik asit mg 2680 2227 3020
Glisin mg 1673 1411 1821
Prolin mg 783 625 925
Serin mg 658 575 716
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.