ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0019
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 173 168 178
Enerji kJ 723 703 743
Su g 69,07 68,39 69,74
Kül g 0,94 0,93 0,95
Protein g 18,85 18,74 18,96
Azot g 3,02 3,00 3,03
Yağ, toplam g 10,82 10,23 11,41
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 3126 2737 3515
Demir, Fe mg 3,29 2,79 3,78
Fosfor, P mg 128 112 143
Kalsiyum, Ca mg 18 16 19
Magnezyum, Mg mg 16 16 17
Potasyum, K mg 214 187 240
Sodyum, Na mg 1250 1095 1406
Çinko, Zn mg 1,50 1,21 1,80
Selenyum, Se µg 7,2 6,8 7,6
Tiamin mg 0,140 0,080 0,199
Riboflavin mg 0,339 0,324 0,353
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 13,158 11,771 14,544
Niasin mg 7,371 6,211 8,530
B-6 vitamini, toplam mg 0,443 0,424 0,461
B-12 vitamini µg 0,54 0,53 0,54
A vitamini RE 7 7 7
Retinol µg 7 7 7
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
K-2 vitamini µg 3,6 1,9 5,3
Yağ asitleri, toplam doymuş g 5,088 4,765 5,410
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 4,092 3,800 4,384
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,923 0,860 0,985
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,051 0,043 0,058
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,048 0,041 0,055
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 3,117 2,886 3,348
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,082 0,077 0,086
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,764 1,678 1,849
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,016 0,016 0,016
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,011 0,009 0,012
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,077 0,076 0,078
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,481 0,476 0,486
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 3,506 3,219 3,793
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,028 0,027 0,028
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,766 0,723 0,810
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,156 0,138 0,175
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 69 52 85
Triptofan mg 347 334 361
Treonin mg 769 746 793
Izolosin mg 720 693 747
Lösin mg 1611 1551 1672
Lizin mg 1507 1461 1554
Metiyonin mg 457 443 472
Sistin mg 56 41 72
Fenilalanin mg 705 679 731
Tirozin mg 680 646 713
Valin mg 734 699 769
Arjinin mg 1155 1131 1178
Histidin mg 455 450 460
Alanin mg 1372 1323 1421
Aspartik asit mg 1606 1545 1667
Glutamik asit mg 2953 2855 3050
Glisin mg 1073 1045 1100
Prolin mg 897 863 930
Serin mg 702 689 716
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.