ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0020
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 200 198 202
Enerji kJ 837 829 844
Su g 65,81 65,77 65,85
Kül g 1,07 1,01 1,14
Protein g 18,68 18,08 19,28
Azot g 2,99 2,89 3,09
Yağ, toplam g 13,91 13,45 14,38
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 3395 3324 3466
Demir, Fe mg 2,89 2,43 3,35
Fosfor, P mg 154 109 198
Kalsiyum, Ca mg 19 17 21
Magnezyum, Mg mg 21 16 25
Potasyum, K mg 257 237 277
Sodyum, Na mg 1358 1330 1386
Çinko, Zn mg 1,92 1,70 2,14
Selenyum, Se µg 15,1 9,8 20,4
Tiamin mg 0,162 0,105 0,219
Riboflavin mg 0,324 0,254 0,394
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 11,660 11,592 11,729
Niasin mg 5,908 5,900 5,916
B-6 vitamini, toplam mg 0,433 0,343 0,523
B-12 vitamini µg 0,53 0,51 0,54
A vitamini RE 7 6 8
Retinol µg 7 6 8
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
K-2 vitamini µg 3,1 2,2 4,1
Yağ asitleri, toplam doymuş g 6,643 6,523 6,762
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 5,270 5,042 5,498
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 1,211 1,179 1,244
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,073 0,072 0,074
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,066 0,050 0,083
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 4,153 4,119 4,187
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,114 0,112 0,115
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 2,203 2,103 2,302
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,020 0,019 0,020
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,014 0,014 0,015
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,110 0,103 0,117
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,635 0,604 0,665
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 4,487 4,216 4,757
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,039 0,034 0,043
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 1,012 1,003 1,021
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,200 0,176 0,223
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 81 81 81
Triptofan mg 345 341 350
Treonin mg 808 781 835
Izolosin mg 750 722 778
Lösin mg 1681 1622 1740
Lizin mg 1560 1504 1615
Metiyonin mg 482 464 499
Sistin mg 47 47 47
Fenilalanin mg 740 702 779
Tirozin mg 699 670 728
Valin mg 773 740 805
Arjinin mg 1196 1163 1229
Histidin mg 493 482 504
Alanin mg 1441 1384 1498
Aspartik asit mg 1665 1560 1770
Glutamik asit mg 3034 2957 3112
Glisin mg 1122 1094 1149
Prolin mg 951 941 961
Serin mg 738 719 757
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.