ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0021
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9160
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 198 174 240
Enerji kJ 828 730 1004
Su g 65,66 61,23 68,32
Kül g 1,11 0,92 1,32
Protein g 19,72 17,30 21,22
Azot g 3,15 2,77 3,39
Yağ, toplam g 13,23 10,20 18,15
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 168 133 195
Demir, Fe mg 1,41 0,65 2,09
Fosfor, P mg 155 83 240
Kalsiyum, Ca mg 5 3 8
Magnezyum, Mg mg 17 10 21
Potasyum, K mg 275 165 370
Sodyum, Na mg 67 53 78
Çinko, Zn mg 4,13 2,26 6,96
Selenyum, Se µg 18,9 2,0 65,6
Tiamin mg 0,112 0,096 0,121
Riboflavin mg 0,177 0,120 0,247
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 11,473 10,799 11,719
Niasin mg 5,499 4,986 6,071
B-6 vitamini, toplam mg 0,279 0,166 0,384
B-12 vitamini µg 2,09 1,93 2,26
A vitamini RE 14 7 28
Retinol µg 14 7 28
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
K-2 vitamini µg 3,8 2,3 7,2
Yağ asitleri, toplam doymuş g 6,456 4,743 9,016
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 5,834 3,682 9,461
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,317 0,231 0,534
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,001 0,000 0,007
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,007 0,000 0,013
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,008 0,000 0,023
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,381 0,310 0,462
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,068 0,056 0,086
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 3,588 2,411 5,174
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,162 0,113 0,207
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 2,230 1,816 3,052
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,006 0,000 0,030
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,004 0,000 0,019
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,114 0,049 0,184
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,544 0,194 0,829
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 5,105 3,368 8,402
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,071 0,068 0,074
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,225 0,173 0,376
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,092 0,056 0,158
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 48 40 60
Triptofan mg 358 339 393
Treonin mg 1642 1456 1879
Izolosin mg 1193 1075 1350
Lösin mg 1912 1741 2093
Lizin mg 1618 1467 1773
Metiyonin mg 537 473 643
Sistin mg 215 165 239
Fenilalanin mg 917 812 995
Tirozin mg 870 793 914
Valin mg 1115 1034 1164
Arjinin mg 350 330 371
Histidin mg 830 669 971
Alanin mg 1287 1136 1495
Aspartik asit mg 1306 1176 1466
Glutamik asit mg 1899 1558 2648
Glisin mg 1219 1124 1317
Prolin mg 1126 1051 1178
Serin mg 909 818 1000
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.