ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0022
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9160
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 163 157 176
Enerji kJ 683 655 736
Su g 69,52 67,29 71,12
Kül g 1,01 0,97 1,06
Protein g 20,05 18,05 22,02
Azot g 3,21 2,89 3,52
Yağ, toplam g 9,24 8,53 10,09
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 197 155 230
Demir, Fe mg 1,86 1,55 2,15
Fosfor, P mg 165 105 229
Kalsiyum, Ca mg 5 2 8
Magnezyum, Mg mg 20 17 25
Potasyum, K mg 319 273 383
Sodyum, Na mg 79 62 92
Çinko, Zn mg 4,15 2,93 6,16
Selenyum, Se µg 4,7 2,9 7,8
Tiamin mg 0,089 0,057 0,117
Riboflavin mg 0,164 0,128 0,240
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 10,400 10,200 10,744
Niasin mg 6,264 5,916 6,531
B-6 vitamini, toplam mg 0,278 0,197 0,347
B-12 vitamini µg 2,54 2,29 3,03
A vitamini RE 11 8 16
Retinol µg 11 8 16
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
K-2 vitamini µg 4,7 2,8 7,8
Yağ asitleri, toplam doymuş g 4,233 3,869 4,840
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 3,692 3,344 4,168
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,240 0,189 0,285
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,003 0,000 0,008
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,010 0,000 0,024
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,009 0,005 0,012
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,200 0,153 0,237
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,035 0,028 0,044
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 2,305 2,157 2,765
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,075 0,041 0,144
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,582 1,326 1,896
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,009 0,005 0,014
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,007 0,003 0,009
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,072 0,023 0,103
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,366 0,230 0,424
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 3,211 3,026 3,613
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,043 0,028 0,064
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,164 0,121 0,194
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,075 0,045 0,104
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 75 44 150
Triptofan mg 248 235 259
Treonin mg 1552 1430 1640
Izolosin mg 1077 985 1161
Lösin mg 1782 1647 1940
Lizin mg 1089 901 1366
Metiyonin mg 436 404 489
Sistin mg 236 218 257
Fenilalanin mg 954 886 1036
Tirozin mg 802 744 861
Valin mg 1090 1011 1175
Arjinin mg 231 219 262
Histidin mg 750 699 802
Alanin mg 1414 1317 1533
Aspartik asit mg 988 956 1007
Glutamik asit mg 1314 1199 1451
Glisin mg 2454 2275 2648
Prolin mg 2009 1773 2253
Serin mg 886 821 981
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.