ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0023
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9160
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 174 152 189
Enerji kJ 729 638 792
Su g 67,75 64,62 71,76
Kül g 1,07 0,97 1,22
Protein g 20,43 18,06 22,42
Azot g 3,27 2,89 3,59
Yağ, toplam g 10,27 8,91 11,44
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 182 162 191
Demir, Fe mg 1,71 1,42 2,08
Fosfor, P mg 154 104 187
Kalsiyum, Ca mg 13 3 25
Magnezyum, Mg mg 18 17 21
Potasyum, K mg 286 276 307
Sodyum, Na mg 73 65 77
Çinko, Zn mg 4,36 3,65 4,89
Selenyum, Se µg 35,6 2,7 157,1
Tiamin mg 0,089 0,055 0,128
Riboflavin mg 0,148 0,112 0,198
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 12,099 11,416 12,783
Niasin mg 5,650 3,960 6,282
B-6 vitamini, toplam mg 0,240 0,166 0,316
B-12 vitamini µg 2,58 2,39 2,85
A vitamini RE 12 6 25
Retinol µg 12 6 25
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
K-2 vitamini µg 4,2 2,1 7,3
Yağ asitleri, toplam doymuş g 4,777 3,524 5,956
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 4,364 3,201 5,238
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,489 0,207 1,321
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,008 0,000 0,012
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,010 0,008 0,014
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,022 0,009 0,057
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,213 0,094 0,306
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,045 0,013 0,075
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 2,547 1,936 3,147
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,082 0,025 0,178
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,829 0,752 2,857
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,004 0,000 0,018
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,010 0,007 0,014
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,007 0,000 0,010
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,078 0,016 0,146
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,348 0,129 0,539
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 3,875 2,869 4,491
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,063 0,028 0,121
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,418 0,140 1,273
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,071 0,048 0,104
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 46 40 54
Triptofan mg 350 310 390
Treonin mg 1482 1387 1590
Izolosin mg 1114 977 1225
Lösin mg 1789 1647 1967
Lizin mg 1142 984 1368
Metiyonin mg 464 410 512
Sistin mg 182 116 253
Fenilalanin mg 879 779 1059
Tirozin mg 814 739 881
Valin mg 1078 1025 1223
Arjinin mg 411 229 641
Histidin mg 555 489 596
Alanin mg 1418 1329 1580
Aspartik asit mg 1143 876 1465
Glutamik asit mg 1542 1287 1905
Glisin mg 2265 2141 2507
Prolin mg 1866 1745 2072
Serin mg 876 837 987
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.