ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0024
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9160
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 189 168 217
Enerji kJ 792 702 909
Su g 66,23 65,31 67,48
Kül g 1,11 0,96 1,30
Protein g 20,53 16,04 23,51
Azot g 3,29 2,57 3,76
Yağ, toplam g 11,91 8,44 17,00
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 156 126 199
Demir, Fe mg 1,46 1,07 1,74
Fosfor, P mg 148 89 185
Kalsiyum, Ca mg 5 1 9
Magnezyum, Mg mg 18 13 23
Potasyum, K mg 277 234 332
Sodyum, Na mg 63 50 80
Çinko, Zn mg 4,13 3,49 5,44
Selenyum, Se µg 31,1 1,7 136,9
Tiamin mg 0,109 0,081 0,127
Riboflavin mg 0,194 0,157 0,227
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 9,323 9,002 9,626
Niasin mg 5,440 5,218 5,809
B-6 vitamini, toplam mg 0,284 0,240 0,335
B-12 vitamini µg 2,10 1,83 2,49
A vitamini RE 13 7 21
Retinol µg 13 7 21
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
K-2 vitamini µg 4,1 2,5 6,8
Yağ asitleri, toplam doymuş g 5,932 4,140 8,672
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 4,699 3,135 6,521
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,324 0,223 0,469
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,004 0,000 0,006
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,011 0,009 0,015
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,012 0,008 0,019
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,293 0,222 0,405
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,083 0,063 0,098
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 2,728 2,044 3,522
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,182 0,139 0,277
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 2,587 1,587 4,432
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,019 0,011 0,031
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,010 0,006 0,018
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,002 0,000 0,011
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,067 0,039 0,112
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,260 0,147 0,489
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 4,295 2,865 6,195
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,078 0,042 0,127
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,208 0,139 0,279
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,116 0,077 0,190
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 45 37 54
Triptofan mg 230 222 237
Treonin mg 1380 1129 1551
Izolosin mg 864 714 958
Lösin mg 1565 1250 1787
Lizin mg 2383 1943 2667
Metiyonin mg 375 296 469
Sistin mg 263 211 308
Fenilalanin mg 734 618 852
Tirozin mg 666 556 767
Valin mg 791 613 996
Arjinin mg 534 403 714
Histidin mg 695 587 756
Alanin mg 1242 946 1615
Aspartik asit mg 1557 1306 1804
Glutamik asit mg 2424 1859 2997
Glisin mg 1327 1058 1520
Prolin mg 1009 804 1150
Serin mg 1010 854 1164
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.