ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
04.01.0010
Bilimsel isim :
Mugil auratus (Linnaeus, 1761)
Yöresel isim :
Sarıyanak, Altınbaş
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 104 87 121
Enerji kJ 434 362 507
Su g 75,96 73,44 79,99
Kül g 1,53 1,10 2,87
Protein g 19,03 17,06 20,06
Azot g 3,04 2,73 3,21
Yağ, toplam g 3,07 1,30 4,59
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 167 145 209
Demir, Fe mg 1,17 0,52 2,13
Fosfor, P mg 216 191 253
Kalsiyum, Ca mg 18 11 30
Magnezyum, Mg mg 29 23 37
Potasyum, K mg 364 283 504
Sodyum, Na mg 67 58 84
Çinko, Zn mg 0,49 0,40 0,70
Iyot, I µg 80,51 21,56 110,40
Selenyum, Se µg 14,0 9,1 18,4
Tiamin mg 0,081 0,061 0,128
Riboflavin mg 0,119 0,048 0,201
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 12,267 10,622 13,465
Niasin mg 7,419 5,986 8,560
B-6 vitamini, toplam mg 0,519 0,318 0,903
B-12 vitamini µg 3,54 2,55 4,45
A vitamini RE 18 11 25
Retinol µg 18 11 25
D vitamini, IU IU 51 39 57
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 1,3 1,0 1,4
Yağ asitleri, toplam doymuş g 0,876 0,374 1,527
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 0,954 0,383 1,580
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,696 0,329 1,180
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,140 0,044 0,249
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,006 0,000 0,012
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,560 0,250 1,004
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,033 0,011 0,062
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,092 0,044 0,129
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,020 0,009 0,031
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,010 0,000 0,025
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,015 0,004 0,028
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,362 0,179 0,703
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 0,433 0,148 0,996
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,091 0,004 0,187
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,051 0,015 0,104
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,005 0,000 0,013
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,012 0,002 0,024
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,218 0,036 0,657
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,022 0,004 0,054
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,028 0,011 0,047
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,050 0,026 0,076
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,191 0,070 0,319
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,187 0,034 0,427
Kolesterol mg 60 53 78
Triptofan mg 287 264 308
Treonin mg 1310 1082 1508
Izolosin mg 727 622 876
Lösin mg 1400 1182 1681
Lizin mg 2053 1202 3459
Metiyonin mg 534 473 668
Sistin mg 217 132 332
Fenilalanin mg 779 632 992
Tirozin mg 895 556 1418
Valin mg 769 654 882
Arjinin mg 1080 757 1626
Histidin mg 707 644 816
Alanin mg 956 441 1302
Aspartik asit mg 1443 892 2110
Glutamik asit mg 1780 810 2845
Glisin mg 1109 832 1305
Prolin mg 642 350 805
Serin mg 928 701 1047
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.