ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0025
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9160
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 142 96 177
Enerji kJ 595 401 740
Su g 70,86 68,01 74,22
Kül g 1,08 0,97 1,23
Protein g 20,61 17,74 24,36
Azot g 3,30 2,84 3,90
Yağ, toplam g 6,64 2,77 10,72
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 163 129 191
Demir, Fe mg 1,36 1,03 1,64
Fosfor, P mg 122 101 145
Kalsiyum, Ca mg 7 4 9
Magnezyum, Mg mg 19 15 23
Potasyum, K mg 300 238 356
Sodyum, Na mg 65 52 76
Çinko, Zn mg 2,52 2,22 2,75
Selenyum, Se µg 4,8 0,4 12,1
Tiamin mg 0,105 0,079 0,137
Riboflavin mg 0,221 0,184 0,270
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 9,287 6,112 11,151
Niasin mg 4,942 3,377 6,011
B-6 vitamini, toplam mg 0,252 0,215 0,281
B-12 vitamini µg 2,16 1,10 2,72
A vitamini RE 12 8 17
Retinol µg 12 8 17
D vitamini, IU IU 9 0 19
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,2 0,0 0,5
K-2 vitamini µg 12,3 2,7 32,5
Yağ asitleri, toplam doymuş g 3,339 1,635 5,661
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 2,604 0,893 4,041
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,150 0,018 0,376
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,001 0,000 0,006
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,008 0,000 0,013
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,007 0,000 0,013
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,174 0,079 0,293
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,048 0,012 0,080
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,619 0,808 2,546
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,134 0,045 0,206
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,336 0,664 2,499
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,008 0,000 0,024
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,003 0,000 0,008
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,002 0,000 0,004
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,021 0,004 0,042
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,096 0,030 0,148
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 2,452 0,859 3,827
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,003 0,000 0,018
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,032 0,000 0,103
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,114 0,000 0,267
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,035 0,007 0,108
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 67 54 97
Triptofan mg 261 144 328
Treonin mg 1030 462 1504
Izolosin mg 730 574 881
Lösin mg 1580 1390 1764
Lizin mg 2105 1642 2530
Metiyonin mg 442 379 502
Sistin mg 377 243 517
Fenilalanin mg 846 723 966
Tirozin mg 611 549 727
Valin mg 733 570 954
Arjinin mg 686 419 1111
Histidin mg 1009 768 1451
Alanin mg 1189 1015 1321
Aspartik asit mg 1634 1369 2183
Glutamik asit mg 2966 2303 3222
Glisin mg 1198 980 1560
Prolin mg 1064 813 1441
Serin mg 869 757 989
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.