ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0026
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9160
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 137 92 174
Enerji kJ 573 384 730
Su g 72,59 69,98 75,97
Kül g 1,02 0,93 1,11
Protein g 18,02 16,64 19,46
Azot g 2,88 2,66 3,11
Yağ, toplam g 7,20 2,42 11,99
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 188 151 274
Demir, Fe mg 2,24 1,53 3,09
Fosfor, P mg 169 108 201
Kalsiyum, Ca mg 6 4 10
Magnezyum, Mg mg 24 20 38
Potasyum, K mg 383 284 597
Sodyum, Na mg 75 60 110
Çinko, Zn mg 3,13 1,60 4,19
Selenyum, Se µg 6,6 2,6 11,8
Tiamin mg 0,108 0,085 0,148
Riboflavin mg 0,199 0,183 0,212
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 10,543 8,684 12,756
Niasin mg 5,541 3,772 7,485
B-6 vitamini, toplam mg 0,247 0,193 0,288
B-12 vitamini µg 2,79 2,42 3,50
A vitamini RE 15 9 22
Retinol µg 15 9 22
D vitamini, IU IU 16 0 31
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,4 0,0 0,8
K-2 vitamini µg 21,8 3,1 45,4
Yağ asitleri, toplam doymuş g 3,334 1,235 5,083
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 2,792 0,417 4,929
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,172 0,000 0,327
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,002 0,000 0,008
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,012 0,000 0,021
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,229 0,064 0,333
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,034 0,015 0,061
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,808 0,642 3,003
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,109 0,038 0,196
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,126 0,475 1,558
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,008 0,000 0,016
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,004 0,000 0,010
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,003 0,000 0,008
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,033 0,000 0,080
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,234 0,014 0,541
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 2,492 0,391 4,261
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,010 0,000 0,036
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,023 0,000 0,052
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,130 0,000 0,247
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,042 0,000 0,084
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 72 51 94
Triptofan mg 300 222 356
Treonin mg 1239 978 1421
Izolosin mg 699 621 749
Lösin mg 1360 1209 1456
Lizin mg 1494 1430 1587
Metiyonin mg 404 361 435
Sistin mg 310 263 359
Fenilalanin mg 786 744 859
Tirozin mg 614 580 670
Valin mg 769 683 837
Arjinin mg 427 385 487
Histidin mg 830 692 921
Alanin mg 1156 1067 1214
Aspartik asit mg 1836 1601 1958
Glutamik asit mg 2703 2470 2991
Glisin mg 947 835 1019
Prolin mg 833 771 943
Serin mg 837 774 939
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.