ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0027
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9160
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 122 100 147
Enerji kJ 510 419 615
Su g 73,21 72,53 74,60
Kül g 1,14 1,02 1,55
Protein g 18,81 16,65 21,16
Azot g 3,01 2,66 3,39
Yağ, toplam g 5,17 3,13 8,92
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 180 132 229
Demir, Fe mg 1,43 1,02 2,65
Fosfor, P mg 155 86 221
Kalsiyum, Ca mg 11 4 35
Magnezyum, Mg mg 19 17 24
Potasyum, K mg 316 289 407
Sodyum, Na mg 72 53 91
Çinko, Zn mg 3,52 1,71 5,46
Selenyum, Se µg 8,5 3,2 20,7
Tiamin mg 0,087 0,075 0,105
Riboflavin mg 0,208 0,179 0,226
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 8,955 8,361 10,152
Niasin mg 5,315 4,083 5,963
B-6 vitamini, toplam mg 0,238 0,211 0,266
B-12 vitamini µg 2,62 2,09 3,74
A vitamini RE 15 8 20
Retinol µg 15 8 20
D vitamini, IU IU 25 18 38
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,6 0,5 1,0
K-2 vitamini µg 24,5 1,6 44,7
Yağ asitleri, toplam doymuş g 2,485 1,524 4,413
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 2,073 1,189 3,706
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,133 0,021 0,292
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,001
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,005 0,000 0,010
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,010 0,002 0,018
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,180 0,087 0,365
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,029 0,012 0,055
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,269 0,849 2,248
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,075 0,038 0,139
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,901 0,529 1,583
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,008 0,004 0,017
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,004 0,000 0,010
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,004 0,000 0,011
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,035 0,006 0,097
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,154 0,058 0,356
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,866 1,097 3,207
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,017 0,000 0,046
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,094 0,018 0,198
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,039 0,003 0,094
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 71 50 97
Triptofan mg 218 186 257
Treonin mg 1075 533 1296
Izolosin mg 732 654 856
Lösin mg 1407 1299 1533
Lizin mg 1526 1156 1802
Metiyonin mg 397 321 497
Sistin mg 309 155 422
Fenilalanin mg 795 712 971
Tirozin mg 628 530 768
Valin mg 809 719 959
Arjinin mg 570 544 591
Histidin mg 918 895 955
Alanin mg 1232 1129 1350
Aspartik asit mg 1599 1190 2113
Glutamik asit mg 2675 2550 2805
Glisin mg 1045 883 1176
Prolin mg 895 737 1121
Serin mg 796 763 817
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.