ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0028
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9160
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 138 113 151
Enerji kJ 579 472 634
Su g 72,10 70,97 74,56
Kül g 0,99 0,92 1,09
Protein g 18,21 17,33 19,22
Azot g 2,91 2,77 3,08
Yağ, toplam g 7,28 4,54 9,12
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 163 147 181
Demir, Fe mg 1,38 1,15 1,87
Fosfor, P mg 121 92 173
Kalsiyum, Ca mg 7 4 14
Magnezyum, Mg mg 18 16 21
Potasyum, K mg 297 269 342
Sodyum, Na mg 65 59 73
Çinko, Zn mg 2,73 2,01 3,18
Selenyum, Se µg 7,9 3,1 14,4
Tiamin mg 0,133 0,091 0,175
Riboflavin mg 0,193 0,181 0,205
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 8,389 7,101 9,038
Niasin mg 5,294 3,930 6,064
B-6 vitamini, toplam mg 0,265 0,247 0,285
B-12 vitamini µg 2,24 1,54 3,08
A vitamini RE 17 9 23
Retinol µg 17 9 23
D vitamini, IU IU 9 0 22
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,2 0,0 0,6
K-2 vitamini µg 17,1 3,4 28,1
Yağ asitleri, toplam doymuş g 3,600 2,219 4,448
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 2,792 1,501 3,362
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,172 0,043 0,288
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,001 0,000 0,002
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,009 0,008 0,010
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,010 0,007 0,020
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,195 0,164 0,227
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,049 0,029 0,064
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,749 1,034 1,981
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,129 0,061 0,188
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,446 0,858 2,041
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,011 0,000 0,020
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,002
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,019 0,005 0,030
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,116 0,054 0,184
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 2,628 1,427 3,157
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,003 0,000 0,014
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,026 0,000 0,078
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,137 0,043 0,212
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,035 0,000 0,076
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 80 60 109
Triptofan mg 186 177 199
Treonin mg 1047 791 1212
Izolosin mg 577 512 646
Lösin mg 1246 1086 1508
Lizin mg 1740 1524 2095
Metiyonin mg 286 244 374
Sistin mg 424 342 502
Fenilalanin mg 694 583 828
Tirozin mg 518 452 609
Valin mg 678 612 732
Arjinin mg 877 591 1106
Histidin mg 819 696 931
Alanin mg 1116 1011 1207
Aspartik asit mg 1910 1277 2370
Glutamik asit mg 2752 2524 3047
Glisin mg 943 811 1196
Prolin mg 802 600 1215
Serin mg 785 741 822
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.