ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0029
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9160
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 140 108 192
Enerji kJ 584 451 805
Su g 71,97 68,61 76,09
Kül g 1,06 0,94 1,15
Protein g 18,47 12,69 20,45
Azot g 2,96 2,03 3,27
Yağ, toplam g 7,29 3,02 15,73
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 160 120 209
Demir, Fe mg 1,50 0,93 2,54
Fosfor, P mg 143 108 195
Kalsiyum, Ca mg 6 4 11
Magnezyum, Mg mg 19 16 22
Potasyum, K mg 297 244 366
Sodyum, Na mg 64 48 84
Çinko, Zn mg 2,55 2,16 2,91
Selenyum, Se µg 5,9 3,4 9,4
Tiamin mg 0,384 0,104 0,920
Riboflavin mg 0,169 0,137 0,218
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 10,028 8,287 12,339
Niasin mg 4,914 3,311 6,136
B-6 vitamini, toplam mg 0,250 0,207 0,276
B-12 vitamini µg 2,16 1,41 2,51
A vitamini RE 24 14 37
Retinol µg 24 14 37
D vitamini, IU IU 10 0 21
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,2 0,0 0,5
K-2 vitamini µg 14,3 1,8 35,0
Yağ asitleri, toplam doymuş g 3,534 1,544 7,013
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 2,908 0,685 6,971
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,195 0,037 0,426
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,003 0,000 0,015
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,014 0,000 0,037
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,026 0,000 0,066
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,310 0,098 0,622
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,043 0,026 0,067
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,658 0,676 3,344
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,111 0,058 0,166
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,348 0,649 2,652
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,015 0,000 0,032
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,004 0,000 0,018
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,002 0,000 0,009
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,035 0,000 0,110
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,233 0,021 0,841
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 2,596 0,653 5,933
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,002 0,000 0,012
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,043 0,000 0,088
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,146 0,027 0,314
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,049 0,010 0,111
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 70 49 104
Triptofan mg 307 194 459
Treonin mg 1034 618 1279
Izolosin mg 703 473 808
Lösin mg 1332 895 1537
Lizin mg 2185 1368 2926
Metiyonin mg 323 228 355
Sistin mg 271 209 415
Fenilalanin mg 737 506 909
Tirozin mg 819 438 1086
Valin mg 933 668 1038
Arjinin mg 843 525 1037
Histidin mg 675 342 1062
Alanin mg 1316 985 1457
Aspartik asit mg 1175 987 1349
Glutamik asit mg 2046 1676 2473
Glisin mg 1360 927 1503
Prolin mg 958 755 1311
Serin mg 802 585 904
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.