ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0030
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9160
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 122 101 154
Enerji kJ 510 421 645
Su g 72,85 71,27 76,20
Kül g 1,06 1,01 1,10
Protein g 19,30 16,64 21,91
Azot g 3,09 2,66 3,50
Yağ, toplam g 4,95 3,46 9,25
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 180 121 320
Demir, Fe mg 1,62 1,47 2,02
Fosfor, P mg 165 102 233
Kalsiyum, Ca mg 5 1 9
Magnezyum, Mg mg 22 18 29
Potasyum, K mg 818 286 3192
Sodyum, Na mg 72 48 128
Çinko, Zn mg 3,90 1,90 9,92
Selenyum, Se µg 7,2 3,9 10,1
Tiamin mg 0,103 0,066 0,155
Riboflavin mg 0,204 0,173 0,239
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 9,834 7,404 10,875
Niasin mg 5,248 3,655 6,619
B-6 vitamini, toplam mg 0,216 0,188 0,253
B-12 vitamini µg 2,23 1,26 3,27
A vitamini RE 16 12 26
Retinol µg 16 12 26
D vitamini, IU IU 6 0 20
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,2 0,0 0,5
K-2 vitamini µg 12,8 2,0 38,8
Yağ asitleri, toplam doymuş g 2,111 0,000 4,472
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 1,623 0,000 3,309
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,113 0,000 0,251
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,001 0,000 0,003
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,011 0,000 0,029
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,025 0,000 0,062
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,256 0,094 0,555
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,037 0,013 0,079
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,288 0,935 2,157
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,088 0,037 0,163
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,815 0,566 1,411
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,004 0,000 0,015
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,006 0,000 0,019
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,001 0,000 0,007
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,025 0,008 0,044
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,108 0,064 0,150
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,781 1,161 3,028
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,034 0,000 0,095
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,109 0,015 0,191
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,027 0,000 0,060
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 90 77 117
Triptofan mg 275 191 323
Treonin mg 977 539 1377
Izolosin mg 686 483 885
Lösin mg 1479 1231 1661
Lizin mg 1970 1568 2891
Metiyonin mg 450 314 594
Sistin mg 234 153 367
Fenilalanin mg 792 683 862
Tirozin mg 667 572 820
Valin mg 799 588 1055
Arjinin mg 706 550 936
Histidin mg 671 525 864
Alanin mg 1368 1053 1567
Aspartik asit mg 1367 1180 1576
Glutamik asit mg 2645 2329 3142
Glisin mg 1493 1251 1786
Prolin mg 1309 1021 1690
Serin mg 992 795 1234
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.