ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0031
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9160
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 120 103 139
Enerji kJ 501 432 581
Su g 74,67 74,14 76,21
Kül g 0,99 0,78 1,18
Protein g 18,74 16,58 21,09
Azot g 3,00 2,65 3,37
Yağ, toplam g 4,97 3,11 8,05
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 190 167 213
Demir, Fe mg 1,21 0,78 1,40
Fosfor, P mg 143 99 231
Kalsiyum, Ca mg 15 5 60
Magnezyum, Mg mg 19 17 21
Potasyum, K mg 323 277 364
Sodyum, Na mg 76 67 85
Çinko, Zn mg 3,77 2,84 5,98
Selenyum, Se µg 4,8 3,3 6,4
Tiamin mg 0,103 0,083 0,150
Riboflavin mg 0,180 0,160 0,189
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 9,906 8,084 12,307
Niasin mg 4,543 3,784 5,272
B-6 vitamini, toplam mg 0,251 0,207 0,287
B-12 vitamini µg 2,06 1,50 3,03
A vitamini RE 16 13 25
Retinol µg 16 13 25
D vitamini, IU IU 11 0 23
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,3 0,0 0,6
K-2 vitamini µg 20,1 1,9 54,2
Yağ asitleri, toplam doymuş g 2,257 1,663 3,141
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 1,955 0,990 3,455
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,122 0,024 0,234
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,001
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,005 0,000 0,008
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,008 0,000 0,016
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,164 0,090 0,225
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,038 0,020 0,062
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,125 0,755 1,651
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,075 0,047 0,097
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,836 0,611 1,140
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,003 0,000 0,007
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,003 0,000 0,009
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,021 0,007 0,060
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,103 0,057 0,267
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,814 0,914 3,091
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,001 0,000 0,005
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,016 0,000 0,038
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,093 0,019 0,183
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,028 0,004 0,056
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 87 34 128
Triptofan mg 322 223 466
Treonin mg 848 780 953
Izolosin mg 606 450 722
Lösin mg 1312 1158 1443
Lizin mg 1738 1402 1988
Metiyonin mg 354 294 420
Sistin mg 376 323 459
Fenilalanin mg 676 562 766
Tirozin mg 583 501 656
Valin mg 754 419 959
Arjinin mg 660 491 849
Histidin mg 972 480 1465
Alanin mg 1337 1110 1506
Aspartik asit mg 1367 1101 1977
Glutamik asit mg 2379 2038 2993
Glisin mg 1569 1188 2004
Prolin mg 1422 958 2107
Serin mg 869 746 1056
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.