ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0032
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9160
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 136 82 178
Enerji kJ 571 344 743
Su g 72,66 69,15 76,20
Kül g 1,00 0,79 1,12
Protein g 17,72 15,05 21,11
Azot g 2,83 2,41 3,38
Yağ, toplam g 7,29 1,98 11,83
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 162 131 193
Demir, Fe mg 1,41 0,87 2,38
Fosfor, P mg 130 67 192
Kalsiyum, Ca mg 7 4 11
Magnezyum, Mg mg 17 13 22
Potasyum, K mg 284 214 363
Sodyum, Na mg 65 53 77
Çinko, Zn mg 3,31 1,85 4,39
Selenyum, Se µg 5,6 3,4 11,2
Tiamin mg 0,098 0,082 0,111
Riboflavin mg 0,203 0,180 0,218
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 7,889 7,439 8,799
Niasin mg 4,777 4,388 5,549
B-6 vitamini, toplam mg 0,245 0,225 0,295
B-12 vitamini µg 2,26 1,33 3,08
A vitamini RE 20 17 25
Retinol µg 20 17 25
D vitamini, IU IU 5 0 16
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,1 0,0 0,4
K-2 vitamini µg 18,0 2,8 44,7
Yağ asitleri, toplam doymuş g 3,625 0,994 6,418
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 2,718 0,610 4,465
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,201 0,029 0,521
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,001 0,000 0,002
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,013 0,000 0,023
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,025 0,000 0,042
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,334 0,058 0,624
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,048 0,014 0,087
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,705 0,468 2,862
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,114 0,034 0,194
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,366 0,385 2,568
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,013 0,000 0,029
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,005 0,000 0,010
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,037 0,000 0,087
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,117 0,020 0,207
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 2,522 0,591 4,126
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,042 0,000 0,150
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,119 0,023 0,345
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,082 0,006 0,191
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 74 57 93
Triptofan mg 187 168 209
Treonin mg 751 612 849
Izolosin mg 628 571 708
Lösin mg 1337 1156 1656
Lizin mg 1855 1708 2110
Metiyonin mg 344 299 440
Sistin mg 335 270 372
Fenilalanin mg 717 596 911
Tirozin mg 565 530 627
Valin mg 837 767 937
Arjinin mg 758 670 894
Histidin mg 761 316 1011
Alanin mg 1297 1202 1499
Aspartik asit mg 1244 1156 1367
Glutamik asit mg 2287 2107 2670
Glisin mg 1536 1229 2059
Prolin mg 1288 921 1809
Serin mg 753 670 824
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.