ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
04.01.0011
Bilimsel isim :
Dicentrarchus labrax (Linnaeus, 1758)
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 128 100 150
Enerji kJ 535 417 629
Su g 70,90 70,00 72,03
Kül g 1,29 1,09 1,37
Protein g 19,48 18,44 20,28
Azot g 3,12 2,95 3,24
Yağ, toplam g 5,55 2,22 7,69
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 180 135 234
Demir, Fe mg 0,31 0,14 0,53
Fosfor, P mg 216 186 236
Kalsiyum, Ca mg 37 12 100
Magnezyum, Mg mg 28 24 31
Potasyum, K mg 367 341 433
Sodyum, Na mg 72 54 94
Çinko, Zn mg 0,54 0,20 0,84
Iyot, I µg 9,94 5,37 13,14
Selenyum, Se µg 13,7 6,9 17,9
Tiamin mg 0,231 0,180 0,284
Riboflavin mg 0,111 0,100 0,126
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 10,651 10,185 11,191
Niasin mg 6,321 5,814 6,812
B-6 vitamini, toplam mg 0,405 0,304 0,478
B-12 vitamini µg 3,74 3,18 4,36
A vitamini RE 79 37 116
Retinol µg 79 37 116
D vitamini, IU IU 153 98 253
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 3,8 2,4 6,3
Yağ asitleri, toplam doymuş g 1,318 0,493 1,896
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 1,803 0,667 2,338
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 1,604 0,603 2,286
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,152 0,050 0,233
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,005 0,000 0,028
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,812 0,289 1,148
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,015 0,005 0,026
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,177 0,057 0,221
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,086 0,010 0,160
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,037 0,011 0,052
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,032 0,012 0,048
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,243 0,080 0,320
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,371 0,512 1,847
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,152 0,063 0,206
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,019 0,005 0,059
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,008 0,000 0,027
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,010 0,007 0,015
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,620 0,047 0,929
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,161 0,039 0,264
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,068 0,015 0,159
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,030 0,008 0,054
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,250 0,093 0,363
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,476 0,202 0,755
Kolesterol mg 54 47 62
Triptofan mg 260 240 275
Treonin mg 1214 1021 1700
Izolosin mg 768 565 858
Lösin mg 1361 1135 1499
Lizin mg 2143 1698 2601
Metiyonin mg 597 536 760
Sistin mg 162 118 222
Fenilalanin mg 749 579 892
Tirozin mg 598 426 729
Valin mg 797 585 906
Arjinin mg 957 547 1553
Histidin mg 647 478 937
Alanin mg 739 340 1383
Aspartik asit mg 1859 1264 2321
Glutamik asit mg 2730 2283 3216
Glisin mg 900 700 1101
Prolin mg 966 661 1651
Serin mg 971 829 1209
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.