ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
04.01.0012
Bilimsel isim :
Pomatomus saltatrix (Linnae, 1766)
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 215 181 252
Enerji kJ 901 759 1053
Su g 66,97 61,85 73,95
Kül g 1,12 0,91 1,53
Protein g 17,60 16,50 19,38
Azot g 2,82 2,64 3,10
Yağ, toplam g 16,11 12,36 20,55
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 195 121 304
Demir, Fe mg 0,59 0,34 0,76
Fosfor, P mg 196 185 215
Kalsiyum, Ca mg 34 21 75
Magnezyum, Mg mg 30 25 34
Potasyum, K mg 328 211 406
Sodyum, Na mg 78 48 122
Çinko, Zn mg 0,78 0,60 0,95
Iyot, I µg 25,22 20,18 28,40
Selenyum, Se µg 28,8 22,8 32,2
Tiamin mg 0,178 0,137 0,217
Riboflavin mg 0,165 0,122 0,208
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 10,113 7,525 11,320
Niasin mg 6,882 5,176 7,623
B-6 vitamini, toplam mg 0,455 0,290 0,566
B-12 vitamini µg 2,51 1,47 3,44
A vitamini RE 48 30 80
Retinol µg 48 30 80
D vitamini, IU IU 198 132 252
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 5,0 3,3 6,3
Yağ asitleri, toplam doymuş g 4,581 0,729 6,758
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 4,058 0,716 5,743
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 3,060 0,356 4,631
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,608 0,087 0,894
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,079 0,015 0,132
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 2,802 0,453 4,198
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,086 0,010 0,133
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,788 0,130 1,230
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,123 0,016 0,198
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,029 0,007 0,059
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,066 0,011 0,112
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,854 0,188 1,331
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 2,688 0,435 3,993
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,405 0,081 0,681
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,065 0,005 0,132
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,046 0,005 0,078
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,213 0,027 0,348
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,201 0,033 0,298
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,145 0,023 0,246
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,119 0,021 0,176
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,709 0,102 1,026
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 1,671 0,150 2,667
Kolesterol mg 53 43 61
Triptofan mg 194 141 226
Treonin mg 1065 891 1227
Izolosin mg 611 508 694
Lösin mg 1142 946 1378
Lizin mg 1739 1515 2114
Metiyonin mg 473 380 561
Sistin mg 152 112 212
Fenilalanin mg 621 525 718
Tirozin mg 500 387 635
Valin mg 639 519 715
Arjinin mg 885 565 1196
Histidin mg 730 439 1011
Alanin mg 640 361 961
Aspartik asit mg 2050 1495 2527
Glutamik asit mg 2421 1845 2798
Glisin mg 806 643 933
Prolin mg 622 482 757
Serin mg 815 668 1011
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.