ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
04.01.0013
Bilimsel isim :
Merlangius merlangus euxinus (Nordmann, 1840)
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,7000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 70 63 73
Enerji kJ 292 264 307
Su g 82,87 82,74 83,21
Kül g 1,28 1,07 1,51
Protein g 15,27 14,89 15,87
Azot g 2,44 2,38 2,54
Yağ, toplam g 0,97 0,39 1,38
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 309 212 403
Demir, Fe mg 0,48 0,31 0,78
Fosfor, P mg 161 142 190
Kalsiyum, Ca mg 61 57 67
Magnezyum, Mg mg 27 21 30
Potasyum, K mg 263 240 276
Sodyum, Na mg 124 85 161
Çinko, Zn mg 0,41 0,32 0,48
Iyot, I µg 19,50 17,98 20,69
Selenyum, Se µg 23,4 21,7 25,2
Tiamin mg 0,098 0,067 0,143
Riboflavin mg 0,114 0,084 0,135
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 6,164 5,695 6,587
Niasin mg 2,611 2,530 2,685
B-6 vitamini, toplam mg 0,253 0,219 0,290
B-12 vitamini µg 1,31 1,16 1,49
A vitamini RE 17 12 26
Retinol µg 17 12 26
D vitamini, IU IU 50 39 62
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 1,3 1,0 1,5
Yağ asitleri, toplam doymuş g 0,219 0,092 0,292
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 0,164 0,073 0,249
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,222 0,086 0,362
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,024 0,012 0,036
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,002 0,001 0,004
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,130 0,058 0,185
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,005 0,002 0,009
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,050 0,017 0,074
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,003 0,001 0,004
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,001 0,000 0,002
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,003 0,001 0,005
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,034 0,014 0,051
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 0,101 0,047 0,157
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,018 0,009 0,027
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,006 0,002 0,010
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,001 0,000 0,003
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,004 0,001 0,006
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,012 0,005 0,017
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,013 0,001 0,026
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,007 0,000 0,021
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,007 0,003 0,009
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,042 0,014 0,058
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,141 0,051 0,231
Kolesterol mg 77 67 83
Triptofan mg 213 190 234
Treonin mg 973 864 1060
Izolosin mg 571 537 606
Lösin mg 1043 880 1173
Lizin mg 1644 1342 1968
Metiyonin mg 470 453 503
Sistin mg 173 155 192
Fenilalanin mg 552 506 592
Tirozin mg 445 369 537
Valin mg 580 531 617
Arjinin mg 834 698 953
Histidin mg 379 312 530
Alanin mg 555 327 806
Aspartik asit mg 1779 1605 1953
Glutamik asit mg 2288 2143 2406
Glisin mg 626 562 679
Prolin mg 466 396 541
Serin mg 752 692 773
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.