ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
04.01.0014
Bilimsel isim :
Mytilus galloprovincialis (Lamark, 1819)
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,6900
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 66 58 79
Enerji kJ 277 243 330
Su g 77,85 74,90 82,79
Kül g 1,93 1,42 2,72
Protein g 13,09 12,13 14,09
Azot g 2,09 1,94 2,25
Yağ, toplam g 1,53 0,73 2,51
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 747 467 1161
Demir, Fe mg 3,31 1,53 7,39
Fosfor, P mg 187 134 213
Kalsiyum, Ca mg 44 32 58
Magnezyum, Mg mg 51 37 71
Potasyum, K mg 204 172 252
Sodyum, Na mg 299 187 465
Çinko, Zn mg 2,97 1,72 4,59
Iyot, I µg 101,13 92,24 114,12
Selenyum, Se µg 48,9 42,2 54,3
Tiamin mg 0,127 0,106 0,141
Riboflavin mg 0,238 0,190 0,287
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 6,534 6,421 6,647
Niasin mg 2,461 2,324 2,579
B-6 vitamini, toplam mg 0,152 0,114 0,178
B-12 vitamini µg 7,52 6,58 8,46
A vitamini RE 44 34 56
Retinol µg 44 34 56
D vitamini, IU IU 94 47 187
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 2,3 1,2 4,7
Yağ asitleri, toplam doymuş g 0,358 0,151 0,657
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 0,201 0,059 0,399
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,519 0,246 0,943
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,045 0,010 0,113
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,009 0,002 0,018
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,227 0,103 0,413
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,009 0,001 0,022
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,040 0,019 0,070
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,023 0,010 0,047
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,003 0,000 0,013
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,002 0,000 0,007
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,093 0,024 0,184
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 0,044 0,010 0,096
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,033 0,012 0,067
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,015 0,005 0,032
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,007 0,000 0,018
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,008 0,003 0,012
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,044 0,013 0,088
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,027 0,010 0,047
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,034 0,016 0,067
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,022 0,008 0,042
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,176 0,076 0,322
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,215 0,118 0,408
Kolesterol mg 65 53 77
Triptofan mg 242 238 246
Treonin mg 1134 880 1453
Izolosin mg 530 417 684
Lösin mg 859 701 1077
Lizin mg 1486 1196 1887
Metiyonin mg 309 209 372
Sistin mg 113 97 168
Fenilalanin mg 601 459 789
Tirozin mg 596 459 760
Valin mg 621 496 784
Arjinin mg 787 632 965
Histidin mg 467 384 591
Alanin mg 676 513 869
Aspartik asit mg 1504 1208 1907
Glutamik asit mg 2031 1618 2590
Glisin mg 949 756 1209
Prolin mg 207 148 281
Serin mg 793 627 1013
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.