ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
04.01.0015
Bilimsel isim :
Sarda sarda (Bloch, 1793)
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 216 202 242
Enerji kJ 905 845 1011
Su g 63,49 62,45 64,61
Kül g 1,22 1,09 1,48
Protein g 20,16 19,61 20,62
Azot g 3,23 3,14 3,30
Yağ, toplam g 15,07 13,28 17,90
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 147 109 209
Demir, Fe mg 1,00 0,81 1,24
Fosfor, P mg 234 221 242
Kalsiyum, Ca mg 16 10 20
Magnezyum, Mg mg 34 32 37
Potasyum, K mg 368 342 409
Sodyum, Na mg 59 44 84
Çinko, Zn mg 0,49 0,33 0,63
Iyot, I µg 33,70 32,24 36,11
Selenyum, Se µg 39,2 36,0 43,4
Tiamin mg 0,132 0,107 0,154
Riboflavin mg 0,142 0,120 0,174
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 18,050 17,578 18,648
Niasin mg 13,576 13,214 13,944
B-6 vitamini, toplam mg 0,367 0,292 0,443
B-12 vitamini µg 4,21 3,83 4,56
A vitamini RE 36 27 48
Retinol µg 36 27 48
D vitamini, IU IU 586 388 719
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 14,6 9,7 18,0
Yağ asitleri, toplam doymuş g 4,604 4,073 5,622
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 3,721 3,049 4,372
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 4,494 4,077 5,163
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,671 0,612 0,780
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,060 0,029 0,145
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 2,804 2,488 3,375
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,119 0,100 0,148
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,670 0,579 0,886
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,199 0,136 0,310
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,011 0,000 0,024
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,069 0,057 0,079
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,847 0,662 0,921
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 2,298 1,945 2,835
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,396 0,311 0,445
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,106 0,061 0,214
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,073 0,064 0,090
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,341 0,278 0,445
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,264 0,219 0,332
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,201 0,160 0,237
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,115 0,096 0,139
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 1,017 0,869 1,160
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 2,555 2,377 2,998
Kolesterol mg 53 50 59
Triptofan mg 268 262 283
Treonin mg 1241 1166 1279
Izolosin mg 719 680 763
Lösin mg 1350 1251 1500
Lizin mg 2166 2056 2263
Metiyonin mg 471 421 567
Sistin mg 165 131 232
Fenilalanin mg 694 636 790
Tirozin mg 638 569 778
Valin mg 779 736 830
Arjinin mg 840 558 1543
Histidin mg 2180 1925 2381
Alanin mg 901 305 1128
Aspartik asit mg 1910 1796 2064
Glutamik asit mg 2311 2179 2486
Glisin mg 886 838 925
Prolin mg 672 589 762
Serin mg 1049 1014 1110
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.