ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0039
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 212 168 257
Enerji kJ 885 704 1077
Su g 61,23 58,24 68,23
Kül g 1,37 1,18 1,63
Protein g 24,04 19,96 28,06
Azot g 3,85 3,19 4,49
Yağ, toplam g 12,82 9,16 19,73
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 205 166 281
Demir, Fe mg 0,68 0,45 0,98
Fosfor, P mg 185 134 210
Kalsiyum, Ca mg 11 8 15
Magnezyum, Mg mg 21 17 25
Potasyum, K mg 274 228 351
Sodyum, Na mg 82 66 112
Çinko, Zn mg 1,66 1,00 2,12
Selenyum, Se µg 22,3 11,2 34,6
Tiamin mg 0,109 0,083 0,146
Riboflavin mg 0,184 0,157 0,207
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 11,728 10,726 12,474
Niasin mg 8,536 7,281 9,127
B-6 vitamini, toplam mg 0,300 0,207 0,448
B-12 vitamini µg 0,40 0,11 0,71
A vitamini RE 31 14 62
Retinol µg 31 14 62
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
K-2 vitamini µg 20,7 7,6 39,1
Yağ asitleri, toplam doymuş g 4,984 3,889 6,144
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 5,940 3,391 8,905
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 4,500 0,982 7,099
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,047 0,000 0,211
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,013 0,000 0,036
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,040 0,007 0,099
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,176 0,078 0,275
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,047 0,014 0,171
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 3,482 2,801 4,414
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,066 0,021 0,218
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,081 0,731 1,453
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,030 0,013 0,066
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,018 0,000 0,090
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,015 0,000 0,035
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,031 0,014 0,060
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,582 0,296 0,850
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 5,273 3,057 7,931
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,060 0,037 0,090
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 3,938 0,814 6,409
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,562 0,168 0,854
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 101 61 125
Triptofan mg 192 147 220
Treonin mg 2094 1281 2859
Izolosin mg 865 642 1094
Lösin mg 1497 1178 1900
Lizin mg 1631 1244 1911
Metiyonin mg 544 432 718
Sistin mg 161 139 183
Fenilalanin mg 733 643 911
Tirozin mg 696 603 798
Valin mg 849 752 920
Arjinin mg 618 484 982
Histidin mg 876 621 1149
Alanin mg 1350 1056 1848
Aspartik asit mg 1894 1653 2300
Glutamik asit mg 2701 1940 4134
Glisin mg 1162 758 2037
Prolin mg 993 739 1469
Serin mg 1173 824 1305
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.