ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0040
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 121 104 138
Enerji kJ 506 437 579
Su g 73,73 71,21 76,30
Kül g 1,00 0,93 1,13
Protein g 21,70 20,02 22,73
Azot g 3,47 3,20 3,64
Yağ, toplam g 3,78 1,70 5,28
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 95 75 125
Demir, Fe mg 0,31 0,23 0,41
Fosfor, P mg 217 183 249
Kalsiyum, Ca mg 19 3 94
Magnezyum, Mg mg 28 22 31
Potasyum, K mg 345 300 396
Sodyum, Na mg 38 30 50
Çinko, Zn mg 0,53 0,45 0,60
Selenyum, Se µg 20,0 10,3 36,8
Tiamin mg 0,173 0,148 0,217
Riboflavin mg 0,098 0,086 0,119
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 13,334 12,483 14,257
Niasin mg 9,380 9,153 9,769
B-6 vitamini, toplam mg 0,560 0,461 0,686
B-12 vitamini µg 0,84 0,12 1,78
A vitamini RE 10 3 22
Retinol µg 10 3 22
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
K-2 vitamini µg 8,9 3,6 11,9
Yağ asitleri, toplam doymuş g 1,002 0,000 1,863
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 1,203 0,000 1,961
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,395 0,000 0,677
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,002
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,002
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,008 0,005 0,012
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,053 0,011 0,142
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,005 0,001 0,011
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,774 0,408 1,093
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,018 0,004 0,036
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,332 0,091 0,564
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,008 0,004 0,018
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,004 0,003 0,005
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,023 0,002 0,075
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,126 0,064 0,250
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,285 0,461 1,800
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,009 0,005 0,011
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,446 0,302 0,663
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,029 0,014 0,068
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 62 57 69
Triptofan mg 237 198 299
Treonin mg 1414 1287 1598
Izolosin mg 769 552 1072
Lösin mg 1842 1618 2108
Lizin mg 1498 1056 1977
Metiyonin mg 608 527 682
Sistin mg 173 111 275
Fenilalanin mg 981 622 1209
Tirozin mg 867 676 1018
Valin mg 762 679 901
Arjinin mg 450 288 832
Histidin mg 1078 822 1470
Alanin mg 1438 1198 1652
Aspartik asit mg 2116 1890 2574
Glutamik asit mg 2945 2500 3804
Glisin mg 1146 774 1349
Prolin mg 1040 703 1341
Serin mg 1087 858 1214
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.