ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0041
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 173 164 189
Enerji kJ 722 685 793
Su g 68,02 66,33 69,52
Kül g 1,09 1,02 1,18
Protein g 20,30 19,00 21,95
Azot g 3,25 3,04 3,51
Yağ, toplam g 10,15 8,48 12,13
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 199 164 246
Demir, Fe mg 0,49 0,38 0,68
Fosfor, P mg 157 120 202
Kalsiyum, Ca mg 14 8 33
Magnezyum, Mg mg 18 15 23
Potasyum, K mg 221 166 266
Sodyum, Na mg 80 66 98
Çinko, Zn mg 1,10 0,77 1,46
Selenyum, Se µg 22,8 9,8 51,0
Tiamin mg 0,076 0,066 0,086
Riboflavin mg 0,127 0,100 0,138
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 10,606 9,787 11,465
Niasin mg 5,806 5,089 6,641
B-6 vitamini, toplam mg 0,366 0,292 0,477
B-12 vitamini µg 0,57 0,48 0,68
A vitamini RE 29 15 56
Retinol µg 29 15 56
D vitamini, IU IU 8 0 25
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,2 0,0 0,6
K-2 vitamini µg 14,1 5,3 28,3
Yağ asitleri, toplam doymuş g 3,382 2,695 4,120
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 3,580 3,011 4,617
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 3,046 2,175 3,985
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,003 0,000 0,011
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,006 0,000 0,013
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,054 0,011 0,105
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,165 0,057 0,282
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,050 0,000 0,155
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 2,270 1,910 2,811
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,058 0,000 0,261
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,672 0,470 0,870
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,102 0,020 0,201
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,003 0,000 0,012
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,056 0,010 0,084
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,338 0,212 0,487
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 3,173 2,631 4,067
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,013 0,000 0,041
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 2,476 1,856 3,276
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,570 0,319 0,708
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 81 70 89
Triptofan mg 288 272 300
Treonin mg 1111 803 1431
Izolosin mg 877 778 976
Lösin mg 1362 1238 1505
Lizin mg 2203 1460 2755
Metiyonin mg 422 373 466
Sistin mg 133 103 160
Fenilalanin mg 653 522 776
Tirozin mg 608 550 647
Valin mg 806 747 877
Arjinin mg 780 507 968
Histidin mg 538 448 627
Alanin mg 1129 983 1276
Aspartik asit mg 1679 1582 1739
Glutamik asit mg 2793 2698 2943
Glisin mg 975 841 1095
Prolin mg 781 720 888
Serin mg 794 709 918
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.