ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0033
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9160
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 136 118 157
Enerji kJ 569 493 659
Su g 71,94 70,17 74,23
Kül g 1,06 0,99 1,18
Protein g 19,88 17,42 22,81
Azot g 3,18 2,79 3,65
Yağ, toplam g 6,27 4,48 9,75
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 124 93 151
Demir, Fe mg 1,81 1,33 2,28
Fosfor, P mg 145 99 184
Kalsiyum, Ca mg 6 4 10
Magnezyum, Mg mg 21 18 25
Potasyum, K mg 339 281 419
Sodyum, Na mg 50 37 61
Çinko, Zn mg 2,90 2,39 3,70
Selenyum, Se µg 10,7 6,9 20,2
Tiamin mg 0,070 0,060 0,082
Riboflavin mg 0,199 0,177 0,252
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 10,438 7,831 13,779
Niasin mg 6,099 4,607 9,541
B-6 vitamini, toplam mg 0,336 0,287 0,368
B-12 vitamini µg 1,62 1,11 1,97
A vitamini RE 7 5 10
Retinol µg 7 5 10
D vitamini, IU IU 5 0 14
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,1 0,0 0,4
K-2 vitamini µg 13,0 0,0 48,7
Yağ asitleri, toplam doymuş g 3,242 2,374 5,515
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 2,499 1,626 3,560
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,093 0,005 0,267
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,002
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,002 0,000 0,007
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,004 0,000 0,008
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,190 0,105 0,345
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,026 0,015 0,051
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,771 1,298 2,864
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,083 0,063 0,125
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,153 0,771 2,088
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,010 0,000 0,020
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,002 0,000 0,004
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,038 0,015 0,074
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,199 0,104 0,331
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 2,249 1,500 3,157
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,013 0,000 0,028
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,072 0,000 0,194
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,021 0,000 0,073
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 67 47 87
Triptofan mg 260 141 340
Treonin mg 1136 1028 1309
Izolosin mg 716 604 836
Lösin mg 1403 1273 1535
Lizin mg 2115 1745 2482
Metiyonin mg 461 392 604
Sistin mg 314 254 404
Fenilalanin mg 717 653 757
Tirozin mg 664 588 753
Valin mg 751 666 819
Arjinin mg 807 702 916
Histidin mg 1108 708 1307
Alanin mg 1181 1047 1338
Aspartik asit mg 1617 1355 1840
Glutamik asit mg 2823 2444 3103
Glisin mg 1005 887 1212
Prolin mg 1036 825 1196
Serin mg 1030 906 1166
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.