ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0034
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9160
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 123 108 137
Enerji kJ 515 453 573
Su g 73,50 72,73 75,05
Kül g 1,01 0,90 1,09
Protein g 20,39 18,52 22,14
Azot g 3,26 2,96 3,54
Yağ, toplam g 4,63 2,79 6,70
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 134 108 176
Demir, Fe mg 1,76 1,32 2,19
Fosfor, P mg 157 105 270
Kalsiyum, Ca mg 6 4 7
Magnezyum, Mg mg 22 19 25
Potasyum, K mg 387 348 426
Sodyum, Na mg 54 43 70
Çinko, Zn mg 3,67 2,23 5,95
Selenyum, Se µg 8,2 4,5 11,8
Tiamin mg 0,074 0,066 0,084
Riboflavin mg 0,173 0,156 0,192
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 10,901 8,784 15,187
Niasin mg 5,915 4,238 9,404
B-6 vitamini, toplam mg 0,357 0,316 0,421
B-12 vitamini µg 1,76 1,22 2,61
A vitamini RE 6 3 10
Retinol µg 6 3 10
D vitamini, IU IU 12 0 21
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,3 0,0 0,5
K-2 vitamini µg 14,2 0,0 44,8
Yağ asitleri, toplam doymuş g 2,242 1,509 3,512
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 1,748 0,699 2,660
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,140 0,011 0,280
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,005 0,000 0,012
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,006 0,000 0,015
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,130 0,089 0,229
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,018 0,000 0,030
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,250 0,876 1,885
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,061 0,033 0,106
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,752 0,421 1,257
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,012 0,000 0,027
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,005 0,000 0,029
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,004 0,000 0,025
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,030 0,000 0,068
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,135 0,055 0,196
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,564 0,606 2,364
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,001 0,000 0,005
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,017 0,000 0,033
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,089 0,011 0,153
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,051 0,000 0,137
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 62 57 65
Triptofan mg 299 215 347
Treonin mg 1175 1034 1297
Izolosin mg 750 635 844
Lösin mg 1396 1237 1530
Lizin mg 2234 1822 2724
Metiyonin mg 510 438 585
Sistin mg 354 311 374
Fenilalanin mg 732 626 816
Tirozin mg 671 557 748
Valin mg 796 707 842
Arjinin mg 883 791 1006
Histidin mg 707 485 1078
Alanin mg 1257 1117 1337
Aspartik asit mg 1844 1732 2047
Glutamik asit mg 3054 2791 3470
Glisin mg 1042 933 1161
Prolin mg 970 883 1088
Serin mg 1034 909 1146
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.