ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0035
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9160
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 131 97 164
Enerji kJ 547 406 685
Su g 70,17 65,59 73,36
Kül g 1,11 1,05 1,17
Protein g 21,25 17,45 23,69
Azot g 3,40 2,79 3,79
Yağ, toplam g 5,07 3,03 8,02
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 144 120 171
Demir, Fe mg 2,04 1,56 2,80
Fosfor, P mg 164 97 231
Kalsiyum, Ca mg 5 4 6
Magnezyum, Mg mg 21 17 29
Potasyum, K mg 326 298 373
Sodyum, Na mg 58 48 69
Çinko, Zn mg 4,54 3,00 6,29
Selenyum, Se µg 8,6 6,9 11,9
Tiamin mg 0,078 0,057 0,097
Riboflavin mg 0,195 0,172 0,210
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 8,850 8,215 9,844
Niasin mg 5,498 4,366 6,827
B-6 vitamini, toplam mg 0,400 0,352 0,499
B-12 vitamini µg 2,20 1,53 2,54
A vitamini RE 9 4 21
Retinol µg 9 4 21
D vitamini, IU IU 7 0 17
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,2 0,0 0,4
K-2 vitamini µg 19,8 1,9 56,1
Yağ asitleri, toplam doymuş g 2,724 1,675 4,435
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 1,851 0,917 2,704
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,077 0,020 0,143
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,001 0,000 0,003
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,005 0,000 0,014
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,007 0,000 0,019
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,176 0,095 0,238
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,032 0,000 0,075
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,433 0,948 2,189
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,072 0,031 0,139
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,980 0,432 1,735
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,009 0,000 0,028
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,003 0,000 0,013
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,007 0,000 0,040
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,037 0,016 0,066
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,121 0,060 0,178
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,673 0,840 2,439
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,020 0,000 0,047
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,063 0,020 0,133
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,014 0,000 0,051
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 63 50 84
Triptofan mg 201 161 237
Treonin mg 1168 1075 1326
Izolosin mg 803 709 870
Lösin mg 1548 1309 1682
Lizin mg 2092 1545 2877
Metiyonin mg 506 474 560
Sistin mg 348 321 390
Fenilalanin mg 805 674 853
Tirozin mg 721 649 791
Valin mg 849 700 903
Arjinin mg 765 677 894
Histidin mg 577 404 743
Alanin mg 1309 1154 1415
Aspartik asit mg 1631 1449 1758
Glutamik asit mg 2955 2558 3196
Glisin mg 1047 969 1205
Prolin mg 1132 956 1339
Serin mg 1053 975 1190
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.